Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ για τη φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τα σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, έχουν επα­νει­λημ­μέ­να επι­ση­μά­νει την έντα­ση της επί­θε­σης εφο­πλι­στών – κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και των προ­κα­τό­χων τους, σε βάρος του συνό­λου των δικαιω­μά­των των ναυ­τερ­γα­τών, την χει­ρο­τέ­ρευ­ση του ακτο­πλοϊ­κού συγκοι­νω­νια­κού δικτύ­ου, με τις μειω­μέ­νες οργα­νι­κές συν­θέ­σεις, τα εξα­ντλη­τι­κά δρο­μο­λό­για και τα εξο­ντω­τι­κά ωρά­ρια εργα­σί­ας των ναυ­τερ­γα­τών, υπο­νο­μεύ­ο­ντας ακό­μα και την ασφά­λεια της ανθρώ­πι­νης ζωής στη θάλασσα.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή ήταν η χτε­σι­νή μετα­με­σο­νύ­χτια πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε στο Ε/Γ‑Ο/Γ πλοίο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», θέτο­ντας σε άμε­σο κίν­δυ­νο την ασφά­λεια της ανθρώ­πι­νης ζωής των 875 επι­βαι­νό­ντων και των 141 μελών του πληρώματος.

Οι ταξι­κές δυνά­μεις των σωμα­τεί­ων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της Ε.Ε της ΠΝΟ για την οργα­νω­τι­κή προ­ε­τοι­μα­σία της απερ­γί­ας την Δευ­τέ­ρα 3 Σεπτέμ­βρη, κατήγ­γει­λαν την προ­σπά­θεια των δυνά­με­ων του εργο­δο­τι­κού – κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού με τους επι­κε­φα­λείς τον Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλά και τον πρό­ε­δρο της ΠΕΝΕΝ Α.Νταλακογεώργο, σε συνερ­γα­σία με εφο­πλι­στές και το ΥΕΝ για την υπο­νό­μευ­ση του απερ­για­κού αγώνα.

Καλού­με τους εργα­ζο­μέ­νους, άνερ­γους, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, συντα­ξιού­χους, να εκφρά­σουν την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους να απο­μο­νώ­σου­με τις δυνά­μεις που προ­ω­θούν για άλλη μια φορά τον «κοι­νω­νι­κό αυτο­μα­τι­σμό». Αντί­πα­λος μας είναι η πολι­τι­κή των εφο­πλι­στών, του κεφα­λαί­ου και των εκπρο­σώ­πων τους, που επι­δει­νώ­νουν διαρ­κώς τις συν­θή­κες ζωής της εργα­τι­κής – λαϊ­κής οικογένειας.

Καλού­με τους ναυ­τερ­γά­τες όλων των ειδι­κο­τή­των με μαχη­τι­κό­τη­τα να πάρου­με στα χέρια μας την οργά­νω­ση και περι­φρού­ρη­ση της 24ωρης Πανελ­λα­δι­κής απερ­γί­ας σε όλες τις κατη­γο­ρί­ες πλοί­ων, με προ­ο­πτι­κή κλι­μά­κω­σης, διεκδικούμε:

√ Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας με αυξήσεις

√ Επα­να­φο­ρά της υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τας της Εθνι­κής Γενι­κής Συλ­λο­γι­κής Σύμ­βα­σης Εργα­σί­ας και του κατώ­τε­ρου μισθού στα 751€.

√ Κατάρ­γη­ση όλων των αντερ­γα­τι­κών και αντια­σφα­λι­στι­κών νόμων που υπο­νο­μεύ­ουν τις ΣΣΕ και τη κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, ενά­ντια στον ν.4387/2016, τον επα­νυ­πο­λο­γι­σμό των συντά­ξε­ων και στις περι­κο­πές της προ­σω­πι­κής διαφοράς.

√ Μόνι­μη στα­θε­ρή εργα­σία για όλους, με Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση, 7ωρο — 5ήμερο — 35ωρο, κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, προ­στα­σία στη δου­λειά, ενά­ντια στην ανερ­γία, με οργα­νι­κές συν­θέ­σεις να αντα­πο­κρί­νο­νται στις σύγ­χρο­νες ανάγκες.

√ Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ, των χαρα­τσιών, της φορο­λη­στεί­ας, να πλη­ρώ­σει το μεγά­λο κεφάλαιο.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο