Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πενήντα επτά πυρκαγιές σ΄ ένα 24ωρο στην επικράτεια — Σε εξέλιξη στην Εύβοια, σε ύφεση στον Βαρνάβα Αττική

Πενή­ντα επτά δασι­κές πυρ­κα­γιές εκδη­λώ­θη­καν το 24ωρο από χτες στις 19.00 μέχρι τις 19.00 σήμε­ρα το από­γευ­μα σε όλη την Ελλά­δα, οι περισ­σό­τε­ρες από τις οποί­ες αντι­με­τω­πί­στη­καν άμε­σα στο αρχι­κό στά­διο από τις πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις που βρί­σκο­νται συνε­χώς σε ετοιμότητα.

Συνο­λι­κά για την αντι­με­τώ­πι­ση των πυρ­κα­γιών επιχεί­ρη­σαν 679 πυρο­σβέ­στες με 21 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 335 οχή­μα­τα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομά­δα των μη επαν­δρω­μέ­νων αερο­σκα­φών Αττι­κής, 13 ελι­κό­πτε­ρα και 9 αερο­σκά­φη. Συν­δρο­μή παρεί­χε ο Στρα­τός με ενα­έ­ριες και επί­γειες δυνά­μεις, καθώς και εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες, υδρο­φό­ρες Ο.Τ.Α. και μηχα­νή­μα­τα έργου.

Καλύ­τε­ρη εικό­να παρου­σιά­ζει, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε το Σάβ­βα­το το μεση­μέ­ρι στα Στύ­ρα Ευβοί­ας, η οποία ωστό­σο είναι σε εξέ­λι­ξη και για την κατά­σβε­ση της επι­χει­ρούν οι επί­γειες δυνά­μεις και συγκε­κρι­μέ­να, 64 πυρο­σβέ­στες με 3 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 23 οχή­μα­τα, με την συν­δρο­μή από τον Στρα­τό, υδρο­φό­ρες Ο.Τ.Α. και μηχα­νή­μα­τα έργου. Σημειώ­νε­ται ότι μέχρι να πέσει το σκο­τά­δι επι­χει­ρού­σαν περιο­δι­κά 5 ελι­κό­πτε­ρα και 7 αερο­σκά­φη, μετα­ξύ των οποί­ων και το BERIEV-200.

Σε ύφε­ση είναι η πυρ­κα­γιά στο Βαρ­νά­βα Αττι­κής όπου επι­χει­ρούν 79 πυρο­σβέ­στες με 5 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 21 οχή­μα­τα και το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., με την συν­δρο­μή του Στρα­τού, υδρο­φό­ρες Ο.Τ.Α. και μηχα­νή­μα­τα έργου. Το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συντο­νί­ζει ο Αρχη­γός Π.Σ. Αντι­στρά­τη­γος Στέ­φα­νος Κολοκούρης.

Τα κατά τόπους ανα­κρι­τι­κά γρα­φεία, καθώς και Κλι­μά­κια της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διε­ρευ­νούν τα αίτια εκδή­λω­σης των πυρκαγιών.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο