Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πενταμελές Εφετείο Αναστολών: Οχι στην αποφυλάκιση Γιάννη Λαγού και Βενετίας Πόπορη

Ως απα­ρά­δε­κτη απορ­ρί­φθη­κε από το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Ανα­στο­λών η δεύ­τε­ρη αίτη­ση για έξο­δο από την φυλα­κή του κατα­δι­κα­σμέ­νου ως μέλος της διευ­θυ­ντι­κής ομά­δας της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης «Χρυ­σή Αυγή» Ιωάν­νη Λαγού.

Ο ευρω­βου­λευ­τής, που έχει κατα­δι­κα­στεί σε κάθειρ­ξη 13 ετών και 8 μηνών, ήταν απών από το δικα­στή­ριο και εκπρο­σω­πή­θη­κε από τον συνή­γο­ρό του Κων­στα­ντί­νο Πλεύ­ρη. Η αίτη­ση του κατα­δι­κα­σμέ­νου δεν εξε­τά­στη­κε επί της ουσί­ας, καθώς το δικα­στή­ριο έκρι­νε ότι δεν συντρέ­χουν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις του νόμου για να συζη­τη­θεί νέα αίτη­ση, καθώς, όπως τόνι­σε και ο Εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας δεν έχει τηρη­θεί το χρο­νι­κό διά­στη­μα των δύο μηνών μετα­ξύ των δύο αιτή­σε­ων που έχει υπο­βά­λει ο κρα­τού­με­νος. Έτσι η αίτη­ση του στε­λέ­χους της Χρυ­σής Αυγής απορ­ρί­φθη­κε ως τυπι­κά απαράδεκτη.

Απορ­ρι­πτι­κή ήταν η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου και στην αίτη­ση ανα­στο­λής έκτι­σης της ποι­νής που υπέ­βα­λε, για τρί­τη φορά, και η κατα­δι­κα­σμέ­νη σε κάθειρ­ξη 7 ετών και 7 μηνών ως μέλος της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, πρώ­ην ανθυ­πα­στυ­νό­μος Βενε­τία Πόπορη.

Το δικα­στή­ριο, με πλειο­ψη­φία 4 προς 1, αρνή­θη­κε ότι συνι­στούν «υπέρ­με­τρη βλά­βη» τα προ­βλή­μα­τα υγεί­ας, αλλά και τα οικο­νο­μι­κά που επι­κα­λέ­στη­κε η συνή­γο­ρος της κρα­τού­με­νης. Αρνη­τι­κή στην αίτη­ση ήταν και η εισαγ­γε­λι­κή πρόταση.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο