Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περίεργες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ διαψεύδουν αποχώρηση από το Ιράκ

Η Ουά­σινγ­κτον δια­ψεύ­δει απο­χώ­ρη­ση του αμε­ρι­κα­νι­κού στρα­τού από το Ιράκ. “Οι δυνά­μεις μας δεν σκο­πεύ­ουν να φύγουν από το Ιράκ”, δηλώ­νει ο υπουρ­γός Άμυ­νας ‘Εσπερ

Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες δεν έχουν λάβει από­φα­ση για μια απο­χώ­ρη­ση των στρα­τευ­μά­των τους από το Ιράκ, δήλω­σε σήμε­ρα ο επι­κε­φα­λής του Πεντα­γώ­νου Μαρκ ‘Εσπερ, παρά μια επι­στο­λή της αμε­ρι­κα­νι­κής στρα­τιω­τι­κής διοί­κη­σης σε αυτή τη χώρα που ειδο­ποιεί τη Βαγδά­τη για μια ανα­διάρ­θρω­ση των αμε­ρι­κα­νι­κών δυνάμεων.

“Ουδε­μία από­φα­ση έχει ληφθεί για να φύγου­με από το Ιράκ. Τελεία”, δήλω­σε ο υπουρ­γός Άμυ­νας στους δημο­σιο­γρά­φους. “Αυτή η επι­στο­λή δεν αντι­στοι­χεί στο πνεύ­μα που μας δια­κα­τέ­χει σήμερα”.

“Δεν ξέρω τι είναι αυτό το γράμ­μα … Προ­σπα­θού­με να μάθου­με από πού προ­έρ­χε­ται αυτό, τι είναι αυτό, ωστό­σο δεν έχει ληφθεί από­φα­ση για απο­χώ­ρη­ση από το Ιράκ”, είπε ο ‘Εσπερ όταν ρωτή­θη­κε σχε­τι­κά με την επι­στο­λή αυτή.

Ο Έσπερ πρό­σθε­σε ότι οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες παρα­μέ­νουν προ­ση­λω­μέ­νες στην κατα­πο­λέ­μη­ση του Ισλα­μι­κού Κρά­τους στο Ιράκ, μαζί με τους συμ­μά­χους και τους εταί­ρους της Αμερικής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο