Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περίπου 1.000 μετανάστες-πρόσφυγες στα νησιά το τελευταίο 24ωρο

Στη διά­σω­ση και περι­συλ­λο­γή 164 μετα­να­στών και προ­σφύ­γων προ­χώ­ρη­σε το τελευ­ταίο 24ωρο το Λιμε­νι­κό Σώμα, σε έξι περι­στα­τι­κά έρευ­νας και διά­σω­σης που έλα­βαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.

Σύμ­φω­να με το ΛΣ, από τις πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής 1ης Μαρ­τί­ου, έως σήμε­ρα το πρωί, Δευ­τέ­ρα 2 Μαρ­τί­ου, δύο περι­στα­τι­κά έρευ­νας και διά­σω­σης σημειώ­θη­καν στις θαλάσ­σιες περιο­χές της Λέσβου με την περι­συλ­λο­γή 89 ατό­μων, τρία στη Χίο με τη διά­σω­ση 43 μετα­να­στών και προ­σφύ­γων και ένα περι­στα­τι­κό στο Φαρμοκoν;hσι με τη διά­σω­ση 32 ατόμων.

Το ίδιο διά­στη­μα άλλοι 813 πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες απο­βι­βά­στη­καν με λέμ­βους σε 20 περι­στα­τι­κά που σημειώ­θη­καν σε τέσ­σε­ρα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαίου.

Συγκε­κρι­μέ­να 9 περι­στα­τι­κά σημειώ­θη­καν στη Λέσβο όπου απο­βι­βά­στη­καν 423 μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες, 6 στη Χίο όπου απο­βι­βά­στη­καν 252 άτο­μα, 2 στη Σάμο με 85 άτο­μα, 1 στο Φαρ­μο­κο­νή­σι με 36 άτο­μα και 2 στη Μεγί­στη όπου απο­βι­βά­στη­καν 17 μετα­νά­στες και πρόσφυγες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο