Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περί τα 71.300 στρέμματα έκαψε η μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη

Οι νεό­τε­ρες δορυ­φο­ρι­κές εκτι­μή­σεις των καμέ­νων εκτά­σε­ων στην Ανα­το­λι­κή Κοριν­θία και στη Δυτι­κή Αττι­κή, μετά την ύφε­ση της μεγά­λης πυρ­κα­γιάς που ξεκί­νη­σε από το Σχί­νο Κοριν­θί­ας το βρά­δυ της Τετάρ­της 19/5, δεί­χνουν ότι περί­που 71.285 στρέμ­μα­τα έγι­ναν στά­χτη μέσα σε διά­στη­μα λιγό­τε­ρο των τριών ημερών.

Η πυρ­κα­γιά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, είχε απο­κτή­σει για αρκε­τές ώρες ακραία συμπε­ρι­φο­ρά λόγω των πολύ ισχυ­ρών ανέ­μων και της πλού­σιας καύ­σι­μης ύλης μετά από ένα παρα­τε­τα­μέ­νο διά­στη­μα ξηρασίας.

Τα νεό­τε­ρα στοι­χεία των καμέ­νων εκτά­σε­ων προ­έ­κυ­ψαν από ανά­λυ­ση της Ευρω­παϊ­κής Υπη­ρε­σί­ας Εκτά­κτων Ανα­γκών (EMS). Οι υψη­λής ανά­λυ­σης εικό­νες από τον ευρω­παϊ­κό δορυ­φό­ρο Pleiades-1B το πρωί του Σαβ­βά­του δεί­χνουν ότι κάη­καν κατά προ­σέγ­γι­ση 41.400 στρέμ­μα­τα δασι­κών εκτά­σε­ων, 12.370 στρέμ­μα­τα καλ­λιερ­γειών και 11.870 στρέμ­μα­τα χορ­το­λι­βα­δι­κών εκτά­σε­ων. Εκτι­μά­ται ακό­μη ότι 279 άνθρω­ποι επη­ρε­ά­στη­καν άμε­σα από την πυρ­κα­γιά, καθώς και 373 κατοικίες.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο