Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περικοπή του 25% της βουλευτικής αποζημίωσης χρυσαυγιτών βουλευτών για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Δεκτή από όλα τα κόμ­μα­τα (εννο­εί­ται πλην Χρυ­σής Αυγής), έγι­νε στην ολο­μέ­λεια της Βου­λής, η πρό­τα­ση του προ­έ­δρου του σώμα­τος, Νίκου Βού­τση, για μομ­φή κατά του αρχη­γού της Χρυ­σής Αυγής Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου και των δύο βου­λευ­τών του κόμ­μα­τος, Ηλία Κασι­διά­ρη και Πανα­γιώ­τη Ηλιόπουλου.

Η μομ­φή απο­δό­θη­κε για αντι­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά την οποία επέ­δει­ξαν, ο κ. Κασι­διά­ρης και ο κ. Ηλιό­που­λος στην διάρ­κεια συνε­δρί­α­σης της Επι­τρο­πής Εξω­τε­ρι­κών και ‘Αμυ­νας της Βου­λής, όταν στρά­φη­καν με βαριές και υβρι­στι­κές εκφρά­σεις κατά του βου­λευ­τή Ροδό­πης του ΣΥΡΙΖΑ Μου­στα­φά Μου­στα­φά — όπως επί­σης και ο Ν. Μιχα­λο­λιά­κος στην ολο­μέ­λεια της Βου­λής, κατα­φε­ρό­με­νος με τον ίδιο υβρι­στι­κό τρό­πο ενα­ντί­ον συνο­λι­κά των 4 μου­σουλ­μά­νων βου­λευ­τών οι οποί­οι συμ­με­τέ­χουν στην τρέ­χου­σα κοι­νο­βου­λευ­τι­κή σύνθεση.

Σύμ­φω­να με τον κανο­νι­σμό της Βου­λής, η ποι­νή της μομ­φής συνο­δεύ­ε­ται και με παρα­κρά­τη­ση του 25% της μηνιαί­ας βου­λευ­τι­κής αποζημίωσης.

Τόσο ο πρό­ε­δρος της Βου­λής Νίκος Βού­τσης όσο και όλοι οι κοι­νο­βου­λευ­τι­κοί εκπρό­σω­ποι των κομ­μά­των, κατα­δί­κα­σαν την συμπε­ρι­φο­ρά των βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής, κάνο­ντας λόγο για κήρυγ­μα μίσους και μισαλ­λο­δο­ξί­ας, ενώ τόνι­σαν την ανά­γκη περαι­τέ­ρω αυστη­ρο­ποί­η­σης του κανο­νι­σμού της Βου­λής απέ­να­ντι σε απα­ρά­δε­κτες ναζι­στι­κές και φασι­στι­κές συμπεριφορές.

Γ. Γκιό­κας: «Ρίχνει νερό στο μύλο» του Ερντο­γάν η Χρυ­σή Αυγή – Επι­κίν­δυ­νη η στά­ση της (VIDEO)

Από την πλευ­ρά τους, τόσο ο κ. Μιχα­λο­λιά­κος όσο και οι κ.κ. Κασι­διά­ρης και Ηλιό­που­λος, χαρα­κτή­ρι­σαν παρά­νο­μη και αντι­συ­νταγ­μα­τι­κή την από­φα­ση για τη πρό­τα­ση μομ­φής, ενώ επέ­μει­ναν στις θέσεις τους και στους υβρι­στι­κούς χαρα­κτη­ρι­σμούς κατά των μου­σουλ­μά­νων βουλευτών.

Ο πρό­ε­δρος της Βου­λής Νίκος Βού­τσης, χαρα­κτή­ρι­σε ανα­τρι­χια­στι­κά τα όσα ακού­στη­καν από τους βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής για τους βου­λευ­τές της Θρά­κης, ενώ έκα­νε λόγο για στρα­τη­γι­κή έντα­σης από την πλευ­ρά της ΧΑ και πρό­σθε­σε ότι υπάρ­χει κλι­μά­κω­ση της ακραί­ας συμπε­ρι­φο­ράς της και κανείς δεν έχει δικαί­ω­μα να σιω­πά ή να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

«Δεν είναι δυνα­τόν η Βου­λή να βρί­σκε­ται υπό ομη­ρία, να σιω­πά, να κάνου­με συμ­ψη­φι­σμούς, να εθε­λο­τυ­φλού­με, να δίνου­με άλλο­θι, ασυ­λία στο μίζε­ρο, εμπα­θή, ρατσι­στι­κό λόγο της Χρυ­σής Αυγής. Αυτό δεν μπο­ρεί να το επι­τρέ­ψου­με. Είναι σαφέ­στα­το, ότι μέσα από τη στρα­τη­γι­κή της έντα­σης απο­σκο­πούν να σπεί­ρουν διχα­σμό και μίσος και να δημιουρ­γή­σουν εμφύ­λιες δια­μά­χες», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο πρό­ε­δρος της Βουλής.

Παράλ­λη­λα, υπο­γράμ­μι­σε ότι οι μειο­νο­τι­κοί βου­λευ­τές θα πρέ­πει, όχι απλώς να τιμώ­νται που βρί­σκο­νται στην πρώ­τη γραμ­μή, αλλά να τύχουν και μιας σαφής πολι­τι­κής και ηθι­κής υπο­στή­ρι­ξης από το σύνο­λο των Ελλή­νων Βου­λευ­τών, ώστε να μην απο­τολ­μή­σει κανείς ξανά σε αυτή την αίθου­σα, να μιλή­σει για κατα­σκό­πους και πράκτορες».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο