Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιοδεία της θεατρικής παράστασης «Άρης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μεγά­λη επι­τυ­χία του «Αρη» της Σοφί­ας Αδα­μί­δου, σε σκη­νο­θε­σία Βασί­λη Μπι­σμπί­κη, με τον Τάσο Σωτη­ρά­κη, στον επώ­νυ­μο ρόλο, που παρου­σιά­στη­κε στον Τεχνο­χώ­ρο Cartel την περα­σμέ­νη θεα­τρι­κή σαι­ζόν, λίγο πριν επι­στρέ­ψει στο θέα­τρο Cartel για την δεύ­τε­ρη περί­ο­δο παρα­στά­σε­ων, ταξι­δεύ­ει «εντός» και «εκτός» Αττι­κής. Πρώ­τοι σταθμοί:

  • Στις 2 Σεπτεμ­βρί­ου ξεκι­νά­ει από το θέα­τρο Ρεμα­τιάς στο Χαλάν­δρι στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Ρεμα­τιάς –Νύχτες αλλη­λεγ­γύ­ης 2018.
  • Στις 8 και 9 Σεπτεμ­βρί­ου, ο «Αρης» φιλο­ξε­νεί­ται από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαί­σιο των εκδη­λώ­σε­ων «Καλο­καί­ρι ‑2018 — Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου».
  • Στις 10 Σεπτεμ­βρί­ου θα παρου­σια­στεί στην Κατε­ρί­νη, στο Δημο­τι­κό θέα­τρο Πάρ­κου Κατερίνης.
  • Ενώ στις 11 ο «Αρης» θα είναι, στον ιστο­ρι­κό χώρο, την Καλύ­βα του Στε­φα­νή, στη Σπερ­χειά­δα, απ’ όπου ξεκί­νη­σε η πρώ­τη ανταρ­το­ο­μά­δα του ΕΛΑΣ, με επι­κε­φα­λής τον Αρη.

Οι επό­με­νες παρα­στά­σεις θα ανα­κοι­νω­θούν σύντομα

Το έργο «Αρης» βασί­ζε­ται στη ζωή και τους αγώ­νες του πρω­το­κα­πε­τά­νιου του ΕΛΑΣ, του Άρη Βελου­χιώ­τη, που ταυ­τί­στη­κε με τον εθνι­κο­α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κό αγώ­να ενά­ντια στη γερ­μα­νοϊ­τα­λι­κή κατοχή.

Συντελεστές:

Σκη­νο­θε­σία: Βασί­λης Μπισμπίκης
Στον ρόλο του Άρη ο Τάσος Σωτη­ρά­κης. Ο ηθο­ποιός Θοδω­ρής Τσουα­νά­τος και ο μικρός Πέτρος Φλω­ρά­κης «έδω­σαν» τις φωνές τους.
Σκη­νι­κά – κοστού­μια: Ομά­δα Cartel.
Μου­σι­κή: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τρα­γού­δι «Αρη μου», σε στί­χους Αγλαϊ­ας Κλά­ρα, μελο­ποί­η­σε και ερμη­νεύ­ει η Ερω­φί­λη. Το μου­σι­κό κομ­μά­τι της έναρ­ξης και του τέλους είναι του Βασί­λη Καραγιάννη.
Κινη­σιο­λο­γία: Αγγέ­λα Πατσέλη
Φωτι­σμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Επι­μέ­λεια video: Ηλί­ας Φλωράκης
Ειδι­κά Εφέ: Προ­κό­πης Βλασερός
Φωτο­γρα­φί­ες: Δήμη­τρα Ψυχογυιού
Σκί­τσο αφί­σας: Γιώρ­γος Γούσης
Σχε­δια­σμός αφί­σας: Νικο­λέ­τα Διολή
Εκτέ­λε­ση Παρα­γω­γής: Φαίη Τζήμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο