Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιοδικό TIME: Πρόσωπο της χρονιάς ο… Ζελένσκι!

Ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι ανα­κη­ρύ­χθη­κε… «Πρό­σω­πο της Χρο­νιάς» από το αμε­ρι­κα­νι­κό περιο­δι­κό «Time».

Σε μια προ­σπά­θεια προ­ώ­θη­σης του ευρω­α­τλα­ντι­κού αφη­γή­μα­τος στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, το περιο­δι­κό απέ­τι­σε επί­σης φόρο τιμής στο «πνεύ­μα της Ουκρα­νί­ας» που αντι­στέ­κε­ται στη ρωσι­κή εισβολή.

«Είτε η μάχη για την Ουκρα­νία προ­κα­λεί ελπί­δα είτε φόβο, ο Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι χαλύ­βδω­σε τον κόσμο με τρό­πο που είχα­με δεκα­ε­τί­ες να δού­με», έγρα­ψε ο αρχι­συ­ντά­κτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ.

Η ετή­σια επι­λο­γή «προ­σώ­που της χρο­νιάς» από το αμε­ρι­κά­νι­κο έντυ­πο είναι μια παρά­δο­ση σχε­δόν ενός αιώ­να, καθώς το 1927 καθιε­ρώ­θη­κε το ειδι­κό τεύ­χος «Άνδρας της χρονιάς».

Ενδει­κτι­κά να ανα­φέ­ρου­με ότι το 2016 ο τίτλος απο­δό­θη­κε στον Ντό­ναλντ Τραμπ, το 2015 στην Άνγκε­λα Μέρ­κελ, το 2012 και το 2008 στον Μπα­ράκ Ομπά­μα, το 2007 στον Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν και το 2004 στον Τζορτζ Μπους. Διό­λου τυχαία το 1987 και το 1989, στο πρω­το­σέ­λι­δο του ειδι­κού τεύ­χους του «Time» φιγου­ρά­ρι­ζε ο αντε­πα­να­στά­της Μιχα­ήλ Γκορμπατσόφ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο