Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ από αύριο Σάββατο — Λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό

Λιγό­τε­ρα άτο­μα θα επι­τρέ­πε­ται να βρί­σκο­νται ταυ­τό­χρο­να εντός των σού­περ μάρ­κετ από αύριο, Σάβ­βα­το, καθώς επι­στρέ­φει ο κανό­νας 1 άτο­μο ανά 9 τ.μ. ο οποί­ος είχε καταρ­γη­θεί στις 25 Οκτω­βρί­ου και είχε αντι­κα­τα­στα­θεί από τον κανό­να 1 άτο­μο ανά 2 τ.μ.

Το μέτρο αυτό λαμ­βά­νε­ται καθώς η ιδέα να επι­τρέ­πε­ται στα σού­περ μάρ­κετ η είσο­δος των ανεμ­βο­λί­α­στων πολι­τών μόνο με αρνη­τι­κό rapid test εγκα­τα­λεί­φθη­κε, του­λά­χι­στον για την ώρα, καθώς κρί­θη­κε ότι αφε­νός θα προ­κα­λέ­σει έντο­νες αντι­δρά­σεις, αφε­τέ­ρου θα συνα­ντή­σει μεγά­λες δυσκο­λί­ες στην εφαρ­μο­γή της.

Σημειώ­νε­ται ότι σήμε­ρα το πρωί ο υπουρ­γός Υγεί­ας προ­α­νήγ­γει­λε περαι­τέ­ρω μέτρα κατά των ανεμ­βο­λί­α­στων, σημειώ­νο­ντας «αυτό επι­λέ­γει η Ευρώ­πη, αυτό επι­λέ­γει και η Ελλάδα».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι το πρωί ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, είχε δηλώ­σει ότι το ενδε­χό­με­νο εισό­δου ανεμ­βο­λί­α­στων πολι­τών στα σού­περ μάρ­κετ με rapid test έχει συζη­τη­θεί, αλλά υπάρ­χουν προ­βλή­μα­τα ως προς την υλο­ποί­η­σή του.

«Ασφα­λώς και εξε­τά­ζε­ται, αλλά υπάρ­χουν προ­βλή­μα­τα. Το συζη­τή­σα­με και στη σύσκε­ψη στο Μέγα­ρο Μαξί­μου», σημεί­ω­σε ο κ. Γεωρ­γιά­δης μιλώ­ντας στο Open, ωστό­σο εξή­γη­σε τους λόγους που καθι­στούν δύσκο­λη την εφαρ­μο­γή του εν λόγω μέτρου.

«Υπάρ­χουν κάποιοι συμπο­λί­τες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπο­ρού­με να τους στε­ρή­σου­με την πρό­σβα­ση σε βασι­κά αγα­θά», είπε, για να προ­σθέ­σει και το πρό­βλη­μα με τις ατε­λεί­ω­τες ουρές που θα δημιουρ­γη­θούν σε ώρες αιχ­μής στα μεγά­λα καταστήματα.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο