Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη και σε 10 ακόμη περιοχές

Περιο­ρι­στι­κά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ αύριο στις 6 το πρωί στις Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Λάρι­σας, Χαλ­κι­δι­κής, Κιλ­κίς και Θεσ­σα­λο­νί­κης καθώς εντάσ­σο­νται στο επί­πε­δο 4 (κόκ­κι­νο) του Επι­δη­μιο­λο­γι­κού Χάρ­τη της χώρας, μετά την εκ νέου αξιο­λό­γη­ση των επι­δη­μιο­λο­γι­κών δεδο­μέ­νων από την επι­τρο­πή των λοι­μω­ξιο­λό­γων και την Εθνι­κή Επι­τρο­πή Προ­στα­σί­ας της Δημό­σιας Υγεί­ας ένα­ντι του κορο­νο­ΐ­ου Covid-19, στο πλαί­σιο της επι­δη­μιο­λο­γι­κής επι­τή­ρη­σης της χώρας ανά Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα και Δήμο σε εβδο­μα­διαία βάση.

Παράλ­λη­λα παρα­τεί­νε­ται η ισχύς των ειδι­κών, τοπι­κού χαρα­κτή­ρα, μέτρων στις Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Πιε­ρί­ας, Ημα­θί­ας, Πέλ­λας, Καβά­λας, Καστο­ριάς, Ξάν­θης και Δρά­μας. Επι­πλέ­ον, η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Αργο­λί­δας εντάσ­σε­ται στο επί­πε­δο 3 (πορ­το­κα­λί).

Τα μέτρα που ισχύ­ουν είναι τα εξήςι:

- Απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας από 01:00 το βρά­δυ έως 06:00 το πρωί, με εξαί­ρε­ση λόγους εργα­σί­ας και σοβα­ρούς λόγους υγείας.

- Απα­γό­ρευ­ση μου­σι­κής καθ’ όλο το εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο σε κατα­στή­μα­τα υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύ­ουν από αύριο, Παρα­σκευή 1η Οκτω­βρί­ου και ώρα 06.00 έως την Παρα­σκευή 8 Οκτω­βρί­ου και ώρα 6:00.

Επί­σης, τόσο στις συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές, όπως και σε όλη την επι­κρά­τεια, απα­γο­ρεύ­ε­ται η διε­νέρ­γεια οποιασ­δή­πο­τε μορ­φής εκδη­λώ­σε­ων ένα­ντι οποιασ­δή­πο­τε μορ­φής ανταλ­λάγ­μα­τος, με φυσι­κή παρου­σία πλή­θους άνω των 20 ατό­μων σε ιδιω­τι­κό, μη επαγ­γελ­μα­τι­κό χώρο. Το διοι­κη­τι­κό πρό­στι­μο σε περί­πτω­ση παρά­βα­σης ανέρ­χε­ται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθω­τή ή παρα­χω­ρη­σιού­χο του ιδιω­τι­κού, μη επαγ­γελ­μα­τι­κού χώρου, στον οποίο έλα­βε ή λαμ­βά­νει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο