Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περισσότερα χιόνια φέτος στην Ελλάδα μετά το ελάχιστο 15ετίας — Ισχυρό ψύχος στη B. Ελλάδα

Η κακο­και­ρία που έπλη­ξε τη χώρα μας μετα­ξύ 5 και 7 Φεβρουα­ρί­ου, επέ­φε­ρε σημα­ντι­κή αύξη­ση της χιο­νο­κά­λυ­ψης, όπως δεί­χνουν τα στοι­χεία από δορυ­φό­ρους. Το ποσο­στό της Ελλά­δας, που είναι καλυμ­μέ­νο από χιό­νι είναι πια περί­που 13% και επα­νήλ­θε κοντά στο μέσο όρο της τελευ­ταί­ας 15ετίας, μετά το ακραίο ελά­χι­στο των τελευ­ταί­ων 15 ετών που είχε σημειω­θεί στις 27 Ιανουα­ρί­ου (μόλις 1,3% της χώρας είχε χιο­νο­κά­λυ­ψη τότε).

Όμως, παρό­τι η χιο­νο­κά­λυ­ψη αυξή­θη­κε, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, οι ποσό­τη­τες χιο­νιού δεν ήσαν αξιό­λο­γες στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές που δέχθη­καν φρέ­σκο χιό­νι, επο­μέ­νως τις επό­με­νες ημέ­ρες ανα­μέ­νε­ται και πάλι περιο­ρι­σμέ­νη χιο­νο­κά­λυ­ψη για την επο­χή αυτή. Αντί­θε­τα, πολύ μεγά­λα ύψη χιο­νιού σημειώ­θη­καν στις χώρες περι­με­τρι­κά της Μαύ­ρης Θάλασ­σας, με το χιό­νι να ξεπερ­νά σε ύψος το ένα μέτρο ακό­μη και σε παρά­κτιες περιοχές.

Στο μετα­ξύ, συνε­χί­ζε­ται το ισχυ­ρό ψύχος στη βόρεια Ελλά­δα και η ελά­χι­στη θερ­μο­κρα­σία το βρά­δυ της Κυρια­κής και νωρίς σήμε­ρα το πρωί έπε­σε πολ­λούς βαθ­μούς κάτω από το μηδέν, με την ελά­χι­στη να κατα­γρά­φε­ται στο Νέο Καύ­κα­σο Φλώ­ρι­νας (-13,2 βαθ­μοί Κελσίου).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο