Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περισσότεροι από 1.300 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία σύμφωνα με τη Μόσχα

Οι απώ­λειες του ρωσι­κού στρα­τού από την έναρ­ξη της εισβο­λής έως σήμε­ρα είναι 1.351 στρα­τιώ­τες νεκροί, δήλω­σε σήμε­ρα ο υπαρ­χη­γός του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της Ρωσί­ας, Σ. Ρουν­τσκόι. Ο ίδιος ανέ­φε­ρε πως έχουν τραυ­μα­τι­στεί 3.852 Ρώσοι στρατιώτες.

Ο Ρουν­τσκόι χαρα­κτή­ρι­σε «μεγά­λο σφάλ­μα» την προ­μή­θεια όπλων στο Κίε­βο από τις δυτι­κές χώρες. «Αυτό παρα­τεί­νει τη σύρ­ρα­ξη, αυξά­νει τον αριθ­μό των θυμά­των και δεν θα επη­ρε­ά­σει καθό­λου το απο­τέ­λε­σμα της επι­χεί­ρη­σης» είπε.

Επί­σης, επα­νέ­λα­βε πως η Ρωσία «θα απα­ντή­σει ανά­λο­γα» εάν το ΝΑΤΟ εφαρ­μό­σει μια ζώνη απα­γό­ρευ­σης πτή­σε­ων πάνω από την Ουκρα­νία, κάτι που το Κίε­βο ζητά εδώ και εβδο­μά­δες, χωρίς να έχει ικα­νο­ποι­η­θεί το αίτη­μά του.

«Ο ρωσι­κός στρα­τός θα συνε­χί­σει να διε­ξά­γει αυτήν την ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση έως ότου όλοι οι στό­χοι επι­τευ­χθούν», δήλω­σε από την πλευ­ρά του ο εκπρό­σω­πος τύπου του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας, Ι. Κονα­τσέν­κοφ.

(Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από apnews — AFP, Reuters, TASS)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο