Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Όταν η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δε βολεύ­ει κάποιους… τόσο το χει­ρό­τε­ρο για την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα», ανα­φέ­ρει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με αφορ­μή δημο­σιεύ­μα­τα για την πρό­σφα­τη συνε­δρί­α­ση του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου, όπου ψευ­δώς ανα­φέ­ρουν ότι όλες οι παρα­τά­ξεις της αντι­πο­λί­τευ­σης έδει­ξαν διά­θε­ση να συνερ­γα­στούν με τη διοί­κη­ση του κ. Τζιτζικώστα. 

Συγκε­κρι­μέ­να, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», αναφέρει:

«Σε Δελ­τίο Τύπου της Περι­φέ­ρειας Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας (που ανα­πα­ρά­γε­ται από ορι­σμέ­να ΜΜΕ ως ρεπορ­τάζ χωρίς να ανα­φέ­ρε­ται η πηγή), κατα­βάλ­λε­ται προ­σπά­θεια έτσι ώστε η επι­θυ­μία ορι­σμέ­νων να μετα­τρα­πεί σε πραγματικότητα.

Στα πλαί­σια αυτά εντάσ­σε­ται και η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας σε αυτούς που, ” … συνε­χά­ρη­σαν τον περι­φε­ρειάρ­χη για τη δημο­κρα­τι­κή και ανοι­χτή λει­τουρ­γία του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου και της διοί­κη­σης, αλλά και για τη συνε­χή διά­θε­ση συνερ­γα­σί­ας του κ. Τζι­τζι­κώ­στα με τις παρα­τά­ξεις της αντιπολίτευσης”.

Μάλι­στα για να κάνουν πιο αλη­θο­φα­νές το “ρεπορ­τάζ” τους, εμφα­νί­ζουν τον περι­φε­ρεια­κό σύμ­βου­λο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” Βασί­λη Ρέβα να τονί­ζει ότι “αν και πιστεύ­ου­με σε δια­φο­ρε­τι­κό μοντέ­λο ανά­πτυ­ξης, εντού­τοις κατορ­θώ­σα­με να συνερ­γα­στού­με. Παράλ­λη­λα με τις δια­φο­ρε­τι­κές από­ψεις μας συνερ­γα­στή­κα­με και δου­λέ­ψα­με όλοι μαζί για τα προ­βλή­μα­τα της περιο­χής”.

Ο ίδιος βέβαια στην τοπο­θέ­τη­ση του (τοπο­θέ­τη­ση η οποία βρί­σκε­ται στα πρα­κτι­κά και είναι δια­θέ­σι­μη σε όλους) ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων “… η παρου­σία του συν­δυα­σμού μας στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο και οι τοπο­θε­τή­σεις μας συνέ­βα­λαν στο να ανα­δει­χθούν προ­βλή­μα­τα των λαϊ­κών στρω­μά­των της Περι­φέ­ρειας μας. Η όποια μετα­ξύ μας δια­φω­νία, μιας που εμείς στη­ρί­ζου­με ένα εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κό μοντέ­λο ανά­πτυ­ξης, ήταν και για εμάς ευερ­γε­τι­κή στο βαθ­μό που μας βοη­θού­σε να βελ­τιώ­νου­με κάθε φορά και να εμπλου­τί­ζου­με τις θέσεις μας για τα διά­φο­ρα ζητήματα”.

Είναι βέβαια γνω­στό πως όλη την προη­γού­με­νη 5ετία ως “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” είχα­με στο επί­κε­ντρο των παρεμ­βά­σε­ων και της συνο­λι­κής μας προσπάθειας:

  • Τα μεγά­λα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα: Την ανερ­γία, τη φτώ­χεια, τους μισθούς πεί­νας, τη φορο­λη­στεία των εργα­τι­κών — λαϊ­κών στρω­μά­των, των μικρο­με­σαί­ων αγρο­τών. Συγκρου­στή­κα­με με το αφή­γη­μα της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ αλλά και της διοί­κη­σης της Περι­φέ­ρειας που επί της ουσί­ας καλού­σε τη μεγά­λη κοι­νω­νι­κή πλειο­ψη­φία σε συμ­βι­βα­σμό με την άσχη­μη κατά­στα­ση και τα ψίχου­λα που περισ­σεύ­ουν από το “φαγο­πό­τι” της κερ­δο­φο­ρί­ας των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.
  • Τις μεγά­λες ελλεί­ψεις στην Περι­φέ­ρεια μας σε αντι­πλημ­μυ­ρι­κή προ­στα­σία, αντι­σει­σμι­κή και αντι­πυ­ρι­κή θωρά­κι­ση, υπο­δο­μές Υγεί­ας και Παι­δεί­ας, μέτρα προ­στα­σί­ας του περι­βάλ­λο­ντος, έργα για ένα ασφα­λές οδι­κό δίκτυο. Οι όποιες παρεμ­βά­σεις σε αυτούς του τομείς με ευθύ­νη του κεντρι­κού κρά­τους και της Περι­φέ­ρειας είναι απο­σπα­σμα­τι­κές, πραγ­μα­τι­κή στα­γό­να στον ωκεανό.
  • Τη συμ­βο­λή μας στην ενη­μέ­ρω­ση και κινη­το­ποί­η­ση του λαού ενά­ντια στην ταχύ­τε­ρη μετα­τρο­πή της Περι­φέ­ρειας μας σε “πύλη εισό­δου” προς τα Βαλ­κά­νια, αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δια­σμών, επι­χει­ρη­μα­τι­κών πλά­νων μεγά­λων ομί­λων στην ενέρ­γεια, στις μετα­φο­ρές, σε άλλους κλάδους.

Σε αυτό το δρό­μο θα συνε­χί­σου­με, μέσα και έξω από το Περι­φε­ρεια­κό Συμβούλιο.

Με βάση τα παρα­πά­νω επι­ση­μαί­νου­με την ανά­γκη, με τη δημο­σί­ευ­ση της παρού­σας ανα­κοί­νω­σης και τη διόρ­θω­ση του Δελ­τί­ου Τύπου της Περι­φέ­ρειας, να απο­κα­τα­στα­θεί η αλή­θεια για την πραγ­μα­τι­κή τοπο­θέ­τη­ση της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο