Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός: «Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Βόρεια Εύβοια»!!!

Σε σοβα­ρό­τα­τες καταγ­γελ­λί­ες προ­έ­βη ο Περι­φε­ρειάρ­χης Στε­ρέ­ας Ελλά­δας Φάνης Σπα­νός κατά την ειση­γη­τι­κή του ομι­λία στην έκτα­κτη και κατε­πεί­γου­σα συνε­δρί­α­ση του περι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου της Στε­ρε­άς Ελλά­δας που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες στην Αιδηψό.

Ο κ. Σπα­νός επι­τέ­θη­κε στην ηγε­σία της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, ζητώ­ντας να ανα­ζη­τη­θούν οι ευθύ­νες, όχι για εκδι­κη­τι­κούς λόγους, αλλά για να δικαιω­θούν οι πληγέντες.

«Κλη­θή­κα­με να σβή­σου­με μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αερο­πλά­να, χωρίς ελι­κό­πτε­ρα, χωρίς επί­γεια πυρο­σβε­στι­κά μέσα και τα λιγο­στά αυτά επί­γεια μέσα είχαν εντο­λή μη κατά­σβε­σης», τόνι­σε και συμπλή­ρω­σε ότι «σε πεί­σμα αυτών των εντο­λών οι λίγοι και ηρω­ι­κοί πυρο­σβέ­στες δού­λε­ψαν», τόνι­σε ο Περιφερειάρχης.

Υπο­γραμ­μί­ζο­ντας το μέγε­θος της ασυ­νεν­νοη­σί­ας με τον αρμό­διο υπουρ­γό σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Δεν ήξε­ρα ότι για να συνεν­νοη­θεί ένας υπουρ­γός με έναν περι­φε­ρειάρ­χη, χρειά­ζε­ται να παρεμ­βλη­θεί μία κάμερα..αλλά κι αυτό ενδε­χο­μέ­νως έγι­νε απαραίτητο».

Στην δευ­τε­ρο­λο­γία του ο περι­φε­ρειάρ­χης Στε­ρε­άς Ελλά­δας επι­χεί­ρη­σε να ανα­σκευά­σει τα λεγό­με­νά του περί «εντο­λής μη κατά­σβε­σης» λέγο­ντας πως «καμία πυρο­σβε­στι­κή και καμία πολι­τι­κή ηγε­σία στον κόσμο δεν έχει λόγο ή επι­θυ­μία να επε­κτεί­νε­ται οποια­δή­πο­τε πυρκαγιά».

Σημειώ­νε­ται ότι ο Φ. Σπα­νός ανή­κει πολι­τι­κά στη Νέα Δημο­κρα­τία, έχο­ντας δια­τε­λέ­σει αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Στε­ρε­άς κατά τη θητεία του Κώστα Μπα­κο­γιάν­νη στην Περιφέρεια.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο