Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Ορκίστηκε η περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγλαΐα Κυρίτση

Ορκί­στη­κε σήμε­ρα, με πολι­τι­κό όρκο, η περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Βορεί­ου Αιγαί­ου Αγλα­ΐα Κυρί­τση, «δεσμευό­με­νη στην τιμή και τη συνεί­δη­σή μου πως στο πλαί­σιο της συμ­με­το­χής μου στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο και έξω από αυτό, θα υπη­ρε­τώ και θα υπε­ρα­σπί­ζο­μαι τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ανά­γκες του λαού», όπως ανα­φέ­ρει σε δήλω­σή της.

Προ­σθέ­τει ακόμη:

«Δια­δέ­χο­μαι έναν εξαι­ρε­τι­κό σύντρο­φο, τον Σταύ­ρο Τάσ­σο, ελπί­ζο­ντας να κατα­φέ­ρω να αντα­πο­κρι­θώ όπως και ο ίδιος έκα­νε στον ένα χρό­νο που διε­τέ­λε­σε περι­φε­ρεια­κός σύμβουλος.

Επι­στρέ­φω σε ένα γνώ­ρι­μο χώρο, επι­στρέ­φω σε μια πολι­τι­κή θέση με επί­γνω­ση της ευθύ­νης που έχω απέ­να­ντι στα πολύ­πα­θα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου, απέ­να­ντι στους ταλαι­πω­ρη­μέ­νους και κου­ρα­σμέ­νους ανθρώ­πους τους, οι οποί­οι αγω­νί­ζο­νται καθη­με­ρι­νά κόντρα στις πολι­τι­κές που τους σπρώ­χνουν στη φτώ­χεια και την εξαθλίωση.

Ειδι­κά σε αυτή τη συγκυ­ρία, που η τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα βρί­σκε­ται στο από­γειό της, με το ρόλο του ΝΑΤΟ της ΕΕ και όλων των δήθεν συμ­μά­χων που “δια­φη­μί­ζουν” η ΝΔ σήμε­ρα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, να απο­κα­λύ­πτε­ται περί­τρα­να, με τη χώρα δεμέ­νη στο επι­κίν­δυ­νο άρμα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών και αντι­θέ­σε­ων να σπρώ­χνε­ται στην παρα­χώ­ρη­ση κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των και να μπαί­νει σε εξαι­ρε­τι­κά επι­κίν­δυ­νες για το λαό μας περι­πέ­τειες, η ευθύ­νη είναι ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη και ουσιαστικότερη.

Μια όξυν­ση η οποία “συνα­ντά” το προ­σφυ­γι­κό ζήτη­μα, το οποίο παρα­μέ­νει ωρο­λο­για­κή βόμ­βα για τα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου και “κου­μπώ­νει” με την υγειο­νο­μι­κή κρί­ση του κορο­νοϊ­ού και το νέο κύκλο της ακό­μα βαθύ­τε­ρης οικο­νο­μι­κής κρί­σης, δια­μορ­φώ­νο­ντας, τελι­κά, ένα εκρη­κτι­κό μείγ­μα που προ­οιω­νί­ζε­ται μεγά­λα δει­νά για το λαό και τη χώρα.

Ως σύμ­βου­λος της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” Βορεί­ου Αιγαί­ου, μαζί με τους τρεις ακό­μη εκλεγ­μέ­νους συμ­βού­λους της παρά­τα­ξής μας, θα συνε­χί­σου­με στο δρό­μο του αγώ­να και της συνε­χούς παρου­σί­ας στα νησιά μας. Στο δρό­μο της υπη­ρέ­τη­σης των λαϊ­κών ανα­γκών, στο δρό­μο της κινη­το­ποί­η­σης και της αγω­νι­στι­κής προ­ε­τοι­μα­σί­ας, στο δρό­μο της αντί­λη­ψης που δεν απο­δέ­χε­ται τη μοι­ρο­λα­τρία και τη μοί­ρα που επι­φυ­λάσ­σουν για το λαό και τα νησιά μας.

Ειδι­κά για το ακρι­τι­κό Βόρειο Αιγαίο, η περί­ο­δος είναι εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λη και ανη­φο­ρι­κή, επι­βάλ­λο­ντας συνε­χή αγώ­να, λαϊ­κή εγρή­γορ­ση και κινη­το­ποί­η­ση. Με τον στρε­βλά προ­σα­να­το­λι­σμέ­νο μαζι­κό Του­ρι­σμό να καταρ­ρέ­ει, με τους εργα­ζό­με­νους καθη­με­ρι­νά να πιέ­ζο­νται και να χάνουν δικαιώ­μα­τα και μισθούς, με την ανερ­γία να χτυ­πά “κόκ­κι­νο” και τον πρω­το­γε­νή τομέα μέρα τη μέρα να συρ­ρι­κνώ­νε­ται, θα αγω­νι­στού­με με όλες μας τις δυνά­μεις να ανα­τρέ­ψου­με τις πολι­τι­κές τους.

Θα δώσου­με μάχη για τη στε­λέ­χω­ση των νοσο­κο­μεί­ων των νησιών μας, των Κέντρων Υγεί­ας, των περι­φε­ρεια­κών και αγρο­τι­κών ιατρεί­ων. Θα παλέ­ψου­με και θα μπού­με μπρο­στά στον αγώ­να να κλεί­σουν τα κέντρα-φυλα­κές για τους πρό­σφυ­γες που έχουν φτιά­ξει στα νησιά μας, θα υπε­ρα­σπι­στού­με με κάθε δύνα­μη το δικαί­ω­μα των προ­σφύ­γων να μετα­φερ­θούν στις χώρες που επι­θυ­μούν. Θα αγω­νι­στού­με για να μην πλη­ρώ­σουν οι νησιώ­τες, όπως και ολό­κλη­ρος ο λαός μας ακό­μη μια φορά την κρίση.

Μαζί με τους νησιώ­τες μας θα δώσου­με τη μάχη για μια άλλη πορεία, θα δώσου­με τη μάχη για μια άλλη αντί­λη­ψη, μακριά από δια­χει­ρι­στι­κές λογι­κές και λογι­κές διεκ­πε­ραί­ω­σης, αλλά πεπει­σμέ­νοι ότι μπο­ρού­με να αλλά­ξου­με τα πράγ­μα­τα, πεπει­σμέ­νοι ότι μπο­ρού­με να συμ­βά­λου­με στους αγώ­νες και στις ανα­τρο­πές που πρέ­πει να έρθουν για να αλλά­ξου­με τη μοί­ρα των νησιών μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο