Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης: Προκλητική η στάση της πλειοψηφίας για τα επικίνδυνα υλικά στην βάση της Σούδας

«“Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκου­σε” η πλειο­ψη­φία του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Κρή­της για τη μετα­φο­ρά επι­κίν­δυ­νων υλι­κών στη βάση της Σού­δας», σημειώ­νει χαρα­κτη­ρι­στι­κά η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Κρή­της σε ανα­κοί­νω­σή της, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «πρό­κλη­ση» για τον λαό της περιο­χής τη στά­ση της πλειο­ψη­φί­ας για την εξαι­ρε­τι­κά επι­κίν­δυ­νη εξέλιξη.

Συγκε­κρι­μέ­να, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ανα­φέ­ρει ότι «οι περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι της διοι­κού­σας παρά­τα­ξης (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ — ΣΥΡΙΖΑ) και της παρά­τα­ξης της ΝΔ κατέ­φυ­γαν ξανά στη γνω­στή στά­ση Πόντιου Πιλά­του. Κρύ­φτη­καν πίσω από την τάχα “έλλει­ψη ενη­μέ­ρω­σης” και αρνή­θη­καν να συζη­τή­σουν το ψήφι­σμα που έφε­ρε η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο στις 29 Νοέμ­βρη. Βέβαια, είναι άξιο απο­ρί­ας πώς τα στε­λέ­χη της Περι­φέ­ρειας, που υπο­δέ­χο­νται τους ΝΑΤΟι­κούς φονιά­δες και συζη­τούν μαζί τους, δεν έχουν ενη­με­ρω­θεί απευθείας.

Συγκε­κρι­μέ­να, η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” πρό­τει­νε στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Κρή­της, ως ελά­χι­στη κίνη­ση, να εκφρά­σει με ψήφι­σμά του την ανη­συ­χία του για την ασφά­λεια του νησιού, με βάση τα δημο­σιεύ­μα­τα, για τη φύλα­ξη και δια­κί­νη­ση από τη βάση της Σού­δας πάνω από 3.600 τόνους επι­κίν­δυ­νου φορ­τί­ου για μαζι­κή έκρη­ξη και μεγά­λες κατα­στρο­φές. Να ζητή­σει από την κυβέρ­νη­ση πλή­ρη δια­φά­νεια για το θέμα και ενη­μέ­ρω­ση του λαού για τη θέση και τις κινή­σεις της, με δεδο­μέ­νο ότι αυξά­νο­νται οι κίν­δυ­νοι για τον λαό της Κρή­της είτε από ατύ­χη­μα είτε από αντίποινα».

Ακό­μα, ο επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», Αλέ­κος Μαρι­νά­κης, υπο­γράμ­μι­σε ότι η πλειο­ψη­φία του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου «δεν μπο­ρεί να σιω­πά παρα­πλα­νη­τι­κά. Αν γίνει το οποιο­δή­πο­τε ατύ­χη­μα πώς θα δικαιο­λο­γη­θεί­τε στον κρη­τι­κό λαό ότι δεν κάνα­τε τίπο­τα για να προ­λά­βε­τε, να απο­τρέ­ψε­τε τον κίν­δυ­νο;», είπε.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» συμπλη­ρώ­νει ότι «εκθέ­τει από­λυ­τα την πλειο­ψη­φία του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου η άρνη­σή της να συζη­τή­σει το θέμα. Είναι πρό­κλη­ση για τον λαό της Κρή­της το παρα­μύ­θι ότι τάχα το αγνο­ούν. Δεν θέλουν να ξεφύ­γουν από τη γραμ­μή που ομνύ­ουν, όπως τα κόμ­μα­τά τους στη Βου­λή. Από το μαντρί του ΝΑΤΟ και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, της στρα­τη­γι­κής συμ­μα­χί­ας με τις ΗΠΑ.

Αυτή η επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή της Περι­φέ­ρειας, που συμπλη­ρώ­νει με κάθε τρό­πο την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, με πυξί­δα τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης για να “κονο­μά­νε” διά­φο­ροι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι, εκθέ­τει την Κρή­τη και όλη τη χώρα σε πολε­μι­κούς κινδύνους.

Επι­βε­βαιώ­νο­νται, για ακό­μη μια φορά, οι κίν­δυ­νοι που κρύ­βει για τον λαό μας η βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στα σχέ­δια του αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κού άξο­να και η μετα­τρο­πή της Σού­δας, με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), σε απέ­ρα­ντη βάση του θανά­του, σε αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό, ιμπε­ρια­λι­στι­κό — πολε­μι­κό προ­γε­φύ­ρω­μα, με στό­χο τη διεκ­δί­κη­ση μεγα­λύ­τε­ρης μερί­δας του λέο­ντος από την καπι­τα­λι­στι­κή λεία στην περιοχή.

Ο λαός μας δεν μπο­ρεί να αισθά­νε­ται “ασφα­λής” την ώρα που ο κίν­δυ­νος “φωνά­ζει” από παντού και τη στιγ­μή που η Κρή­τη και όλη η χώρα απο­τε­λεί προ­μα­χώ­να του ΝΑΤΟι­κού σχε­δια­σμού στην περιο­χή. Γι’ αυτό οι εργα­ζό­με­νοι, οι λαϊ­κές δυνά­μεις, οι νέοι χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­νουν την πάλη τους πολύ­μορ­φα, ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας στα σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, για να κλεί­σει η βάση της Σού­δας, να ξηλω­θούν, να ξεκου­μπι­στούν οι βάσεις του θανά­του από τη χώρα μας».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο