Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πιο Μπολσονάρου και από τον πατέρα του, ο “πίτμπουλ” αμφισβητεί αν η «αλλαγή» στη χώρα μπορεί να επιτευχθεί «δια της δημοκρατικής οδού»

Ο ένας από τους γιους του ακρο­δε­ξιού προ­έ­δρου της Βρα­ζι­λί­ας Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου προ­κά­λε­σε νέα ανα­τα­ρα­χή σήμε­ρα, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι η ταχεία αλλα­γή στη χώρα δεν είναι εφι­κτή “δια της δημο­κρα­τι­κής οδού”.

“Δια της δημο­κρα­τι­κής οδού, η αλλα­γή που επι­ζη­τά η Βρα­ζι­λία δεν θα γίνει με την ταχύ­τη­τα που επι­θυ­μού­με”, έγρα­ψε στο Twitter ο Κάρ­λος Μπολ­σο­νά­ρου, 36 ετών, ο δευ­τε­ρό­το­κος γιος του προ­έ­δρου, ο επο­νο­μα­ζό­με­νος και “πίτμπουλ” του πατέ­ρα του.

Ο Κάρ­λος Μπολ­σο­νά­ρου είναι δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Ρίο ντε Τζα­νέι­ρο και θεω­ρεί­ται ένας από τους αρχι­τέ­κτο­νες της επι­κοι­νω­νια­κής στρα­τη­γι­κής, μέσω των ιστο­τό­πων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, η οποία απο­δεί­χθη­κε κρί­σι­μης σημα­σί­ας για τη νίκη του πατέ­ρα του στις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές, τον Οκτώ­βριο του 2018. Το Σάβ­βα­το βρέ­θη­κε δίπλα στον Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου, σε μια ανοι­χτή Rolls Royce, στους εορ­τα­σμούς για την επέ­τειο της ανε­ξαρ­τη­σί­ας της Βραζιλίας.

Η ανάρ­τη­σή του για τη δημο­κρα­τία προ­κά­λε­σε σωρεία αντι­δρά­σε­ων εκ μέρους της αντι­πο­λί­τευ­σης. “Τι μας έλει­πε για να κατα­λά­βου­με ότι ο Μπολ­σο­νά­ρου σχε­διά­ζει φασι­στι­κό πρα­ξι­κό­πη­μα κατά της δημο­κρα­τί­ας και της κοι­νω­νί­ας της Βρα­ζι­λί­ας; Ο Κάρ­λος Μπολ­σο­νά­ρου, ο αγα­πη­μέ­νος γιος του, μόλις το ανέ­φε­ρε κατη­γο­ρη­μα­τι­κά”, σχο­λί­α­σε η βου­λευ­τής της αρι­στε­ράς Ταλί­ρια Πετρόνε.

Το κεντρο­δε­ξιό κόμ­μα PSDB του πρώ­ην προ­έ­δρου Φερ­νά­ντο Ενρί­κε Καρ­ντό­σο, υπεν­θύ­μι­σε δηκτι­κά, επί­σης μέσω του Twitter, ότι “δια της δημο­κρα­τι­κής οδού εξε­λέ­γη ο Μπολ­σο­νά­ρου”, τονί­ζο­ντας ότι “η δημο­κρα­τία είναι η μονα­δι­κή δυνα­τή επιλογή”.

Ο Κάρ­λος Μπολ­σο­νά­ρου απά­ντη­σε στους επι­κρι­τές του ειρω­νευό­με­νος: “Τώρα, έγι­να δικτάτορας”.

Ένας άλλος γιος του προ­έ­δρου, ο Εντουάρ­ντο, που ανα­μέ­νε­ται να διο­ρι­στεί πρε­σβευ­τής της Βρα­ζι­λί­ας στην Ουά­σινγ­κτον, είχε προ­κα­λέ­σει σάλο πρό­σφα­τα, όταν δήλω­σε ότι θα αρκού­σαν “ένας στρα­τιώ­της και ένας δεκα­νέ­ας” για να κλεί­σουν το Ανώ­τα­το Δικαστήριο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο