Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς (ΦΩΤΟ)

Πλή­θος μπα­σκε­τι­κού κόσμου βρέ­θη­κε σήμε­ρα στο Βελι­γρά­δι στην κηδεία του Ντού­σαν Ιβκο­βιτς, προ­κει­μέ­νου να τιμή­σουν τη μνή­μη του Σέρ­βου τεχνικού.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή η στιγ­μή που το φέρε­τρο του «Ντού­ντα» μετέ­φε­ραν οι Σέρ­βοι Ζέλι­κο Ομπρά­ντο­βιτς, Βλά­ντε Ντί­βατς, Πρέ­ντραγκ Ντα­νί­λο­βιτς και Ντρά­γκαν Κιτσά­νο­βιτς, ο Κρο­ά­της Ντί­νο Ράτζα, ο Μαυ­ρο­βού­νιος Ζάρ­κο Πάσπα­λι και ο Σλο­βέ­νος Γιού­ρι Ζντοβτς. Κατά την διάρ­κεια της τελε­τής κάποιος απε­λευ­θέ­ρω­σε μερι­κά περι­στέ­ρια σε μια συμ­βο­λι­κή κίνη­ση καθώς ο Σέρ­βος τεχνι­κός είχε πάθος με τα περιστέρια.

Μετα­ξύ άλλων στην κηδεία βρέ­θη­καν οι αδελ­φοί Αγγε­λό­που­λοι, ο Βασί­λης Σπα­νού­λης, ο Δημή­τρης Ιτού­δης, ο Νίκο­λα Πέκο­βιτς, ο Δήμος Ντι­κού­δης, ο Θοδω­ρής Παπα­λου­κάς, ο Ντέ­γιαν Τομά­σε­βιτς, ο Πέρο Άντιτς, ο Νίκο­λα Πέκο­βιτς, ο Ντέ­γιαν Ράντο­νιτς, ο Ζέλι­κο Ρέμπρα­τσα, ο Μάρ­κο Κέσελ, και ο Τάκης Λιβιεράτος.

dusan ivcovic dusan ivcovic2 dusan ivcovic3 dusan ivcovic4 dusan ivcovic5

Δηλώσεις Ελλήνων

Το ύστα­το χαί­ρε στον Ντού­σαν Ίβκο­βιτς απέ­δω­σαν σήμε­ρα (21/9) Έλλη­νες που παρα­βρέ­θη­καν στην κηδεία του σπου­δαί­ου προ­πο­νη­τή του ευρω­παϊ­κού και παγκό­σμιου μπά­σκετ. Ανά­με­σά τους οι πρό­ε­δροι της ΚΑΕ Ολυ­μπια­κός, Γιώρ­γος και Πανα­γιώ­της Αγγε­λό­που­λος, όπως και οι Βασί­λης Σπα­νού­λης, Θοδω­ρής Παπα­λου­κάς, Δημή­τρης Ιτού­δης, Δήμος Ντι­κού­δης και Νίκος Φιλίππου.

Ο εκ των προ­έ­δρων της «ερυ­θρό­λευ­κης» ΚΑΕ, Γιώρ­γος Αγγε­λό­που­λος χαρα­κτή­ρι­σε τον «Σοφό» ως τον μεγα­λύ­τε­ρο προ­πο­νη­τή στην ιστο­ρία του Ολυ­μπια­κού, ενώ ο Βασί­λης Σπα­νού­λης έκα­νε λόγο για έναν μεγά­λο δάσκα­λο και πρό­σθε­σε: «Πολ­λές κου­βέ­ντες χαρα­κτη­ρί­ζουν τον Ντού­ντα ήταν ένας δάσκα­λος για όλους μας και είναι πραγ­μα­τι­κά μία πολύ λυπη­ρή ημέ­ρα για όλους μας».

Από την πλευ­ρά του, ο τεχνι­κός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημή­τρης Ιτού­δης, εστί­α­σε στη βοή­θεια που παρεί­χε ο Ντού­σαν Ίβκο­βιτς στους ανθρώ­πους από τον χώρο του μπά­σκετ: «Τον Ντού­σαν μπο­ρεί να μην τον ξανα­δού­με στη ζωή αλλά θα είναι στις ψυχές και στις καρ­διές όλων των ανθρώ­πων τους οποί­ους βοή­θη­σε και είναι αμέ­τρη­τοι, χιλιά­δες και στην Ελλά­δα και στην Σερ­βία και στην Τουρ­κία και στη Ρωσία. Είναι παγκό­σμιος. Είναι μεγά­λη η θλί­ψη. Ας είναι ελα­φρύ το χώμα».

Στο ίδιο μήκος κύμα­τος και οι δηλώ­σεις του Θοδω­ρή Παπα­λου­κά: «Ήρθα­με σήμε­ρα εδώ να τιμή­σου­με τη μνή­μη του. Προ­σω­πι­κά με βοή­θη­σε πάρα πολύ, βοή­θη­σε πολύ κόσμο και αυτό φάνη­κε από την προ­σέ­λευ­ση του κόσμου. Να είναι ελα­φρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο Δήμος Ντι­κού­δης, ο οποί­ος παρέ­στη ως εκπρό­σω­πος της νέας διοί­κη­σης της ΕΟΚ, είπε: «Είναι μία τερά­στια απώ­λεια για το παγκό­σμιο μπά­σκετ και σαν ελλη­νι­κό μπά­σκετ έχου­με πάρει πάρα πολ­λά από τον μεγά­λο Ντού­σαν Ίβκο­βιτς και εγώ προ­σω­πι­κά. Ήρθα­με σήμε­ρα εδώ να δώσου­με φόρο τιμής».

Τέλος ο Νίκος Φιλίπ­που πρό­σθε­σε: «Για όλους εμάς ο Ντού­ντα ήταν κάτι πολύ παρα­πά­νω από ένας καλός προ­πο­νη­τής. Ήταν ο φίλος μας, ο άνθρω­πός μας, αυτός που από μικρά παι­διά μας δίδα­ξε πολ­λά πράγματα».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο