Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλήθος κόσμου στην Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη

Μέχρι την τελευ­ταία στιγ­μή κόσμος συρ­ρέ­ει στο παρεκ­κλή­σι της Μητρό­πο­λης Αθη­νών, για να απο­χαι­ρε­τί­σει τον Μίκη Θεοδωράκη.

Αφή­νο­ντας ένα λου­λού­δι, αγγί­ζο­ντας απα­λά το φέρε­τρο, υψώ­νο­ντας τη γρο­θιά, απο­τί­ουν φόρο τιμής στον μεγά­λο μου­σι­κο­συν­θέ­τη που έκα­νε τρα­γού­δι τις αγω­νί­ες, τους πόθους, τις περι­πέ­τειες, τα ορά­μα­τα ενός ολό­κλη­ρου λαού. Του ανθρώ­που που έδω­σε το «παρών» στους λαϊ­κούς αγώ­νες, του καλ­λι­τέ­χνη που έβα­λε την ποί­η­ση σε κάθε λαϊ­κό σπίτι.

Έξω από την Μητρό­πο­λη βρί­σκο­νται άνθρω­ποι κάθε ηλι­κί­ας, οικο­γέ­νειες με μικρά παι­διά, καλ­λι­τέ­χνες και πολι­τι­κοί. Τον μεγά­λο μου­σι­κο­συν­θέ­τη απο­χαι­ρέ­τη­σαν με συγκί­νη­ση εκπρό­σω­ποι του Μου­σεί­ου «Μίκης Θεο­δω­ρά­κης» που ήρθαν από τη Ζάτου­να Αρκα­δί­ας, όπου είναι το μου­σείο. Ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης εκτο­πί­στη­κε για ένα διά­στη­μα στην Ζατού­να, την περί­ο­δο της δικτατορίας.

laiko proskunima miki 17

To λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα θα ολο­κλη­ρω­θεί στις 2 το μεση­μέ­ρι. Στις 3 το μεση­μέ­ρι θα γίνει η τελε­τή απο­χαι­ρε­τι­σμού του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη από τη Μητρό­πο­λη Αθηνών.

Για τον εκλι­πό­ντα θα μιλή­σουν η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης είχε ζητή­σει, με την πολι­τι­κή δια­θή­κη του, να γίνει σεβα­στή η ιδε­ο­λο­γία του και οι αγώ­νες του για την ενό­τη­τα των Ελλήνων.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο