Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλήρης απομόνωση του Εχίνου για 7 ημέρες

Αυστη­ρή καρα­ντί­να και περιο­ρι­σμός κατ’ οίκον όλων των κατοί­κων του Εχί­νου για την απο­φυ­γή της δια­σπο­ράς του κορω­νοϊ­ού απο­φα­σί­στη­κε μετά από ολο­νύ­κτια συνε­δρί­α­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στον Θάλα­μο Επι­χει­ρή­σε­ων της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας υπό τον υφυ­πουρ­γό Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκο Χαρ­δα­λιά και τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Βασί­λειο Παπα­γε­ωρ­γί­ου, για την αξιο­λό­γη­ση των δεδο­μέ­νων και την ανά­λυ­ση των επι­δη­μιο­λο­γι­κών φορ­τί­ων των τελευ­ταί­ων ημε­ρών στην κοι­νό­τη­τα του Δήμου Μύκης, στην ΠΕ Ξάνθης.

Μετά τα 73 νέα κρού­σμα­τα που κατα­γρά­φη­καν στον οικι­σμό από τις 11 Ιου­νί­ου και τους τέσ­σε­ρις θανά­τους το τελευ­ταίο τρι­ή­με­ρο και σε άμε­ση δια­βού­λευ­ση με τον καθη­γη­τή Σωτή­ρη Τσιό­δρα και την ομά­δα των επι­δη­μιο­λό­γων του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας ενερ­γο­ποι­ή­θη­καν εκ νέου, με εντο­λή του υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, σε συνεν­νό­η­ση με τον Περι­φε­ρειάρ­χη Αν. Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης, Χρή­στο Μέτιο τα πρω­τό­κολ­λα της πρώ­της φάσης της αντι­με­τώ­πι­σης της πανδημίας.

Συγκε­κρι­μέ­να, απο­φα­σί­σθη­κε αυστη­ρο­ποί­η­ση των ήδη ισχύ­ο­ντων μέτρων ως εξής:

– Απα­γό­ρευ­ση μετα­κί­νη­σης κατοί­κων που δια­βιούν στην Κοι­νό­τη­τα Εχί­νου εκτός των ορί­ων της.

– Απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας των πολι­τών στην Κοι­νό­τη­τα Εχί­νου καθη­με­ρι­νά καθ όλο το 24ωρο πλην μετά­βα­σης τους σε κατα­στή­μα­τα τρο­φί­μων και φαρμακεία.

– Υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας και εν γένει προ­στα­τευ­τι­κών μέτρων από όλους τους πολί­τες κατά την μετά­βα­ση τους  σε κατα­στή­μα­τα τρο­φί­μων ή φαρ­μα­κείο εντός της Κοι­νό­τη­τας Εχίνου.

– Απα­γό­ρευ­ση μετα­κί­νη­σης πολι­τών προς και από την Κοι­νό­τη­τα Εχί­νου, πλην οχη­μά­των τρο­φο­δο­σί­ας κατα­στη­μά­των τρο­φί­μων και φαρμακείων.

– Απα­γό­ρευ­ση και ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας λαϊ­κών αγο­ρών και εν γένει υπαί­θριου εμπορίου.

– Απα­γό­ρευ­ση και ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας εμπο­ρι­κών κατα­στη­μά­των, πλην φαρμακείων.

– Απα­γό­ρευ­ση και ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας των κατα­στη­μά­των υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος, πλην των επι­χει­ρή­σε­ων λια­νι­κής διά­θε­σης τρο­φί­μων (παντο­πω­λεία, οπω­ρο­πω­λεία, κρε­ο­πω­λεία, φούρ­νοι, υπε­ρα­γο­ρές-super market).

– Η τρο­φο­δο­σία των κατα­στη­μά­των τρο­φί­μων και φαρ­μα­κεί­ων που δεν ανα­στέλ­λε­ται η λει­τουρ­γία τους θα γίνε­ται με υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας.

– Λήψη μέρι­μνας από την Περι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης και το Δήμο Μύκης για την τρο­φο­δο­σία και την παρο­χή ειδών πρώ­της ανά­γκης (τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα κ.α.) των κατοί­κων της Κοι­νό­τη­τας Εχί­νου και για την κάθε είδους συν­δρο­μή σε περι­πτώ­σεις κατοί­κων χρο­νί­ως πασχό­ντων και αναξιοπαθούντων.

– Λήψη μέρι­μνας της Περι­φε­ρεια­κής Διοί­κη­σης Πυρο­σβε­στι­κών Υπη­ρε­σιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης για συν­δρο­μή σε προ­σω­πι­κό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

– Επι­τή­ρη­ση και ανά­λη­ψη κάθε ανα­γκαί­ας ενέρ­γειας από τη Γενι­κή Περι­φε­ρεια­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας & Θρά­κης για την τήρη­ση του γεω­γρα­φι­κού περιο­ρι­σμού των κατοί­κων της Κοι­νό­τη­τας Εχί­νου, καθώς και την απα­γό­ρευ­ση μετά­βα­σης πολι­τών  από άλλες περιο­χές προς και από την Κοι­νό­τη­τα Εχί­νου, πλην οχη­μά­των τρο­φο­δο­σί­ας κατα­στη­μά­των τρο­φί­μων και φαρμακείων.

Τα παρα­πά­νω περιο­ρι­στι­κά μέτρα θα ισχύ­σουν για 7 ημέ­ρες, δηλα­δή από 18-06-2020 και ώρα 6:00 έως και 25-06-2020 και ώρα 6:00, οπό­τε και θα επα­νε­κτι­μη­θεί η άρση ή η παρά­τα­σή της.

Σημειώ­νε­ται ότι οι έλεγ­χοι από τα κλι­μά­κια της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και του ΕΟΔΥ θα συνε­χι­στούν και τις επό­με­νες ημέ­ρες βάση του Επι­χει­ρη­σια­κού Σχε­δί­ου «Ημέ­ρα 0 – Ημέ­ρα 7 – Ημέ­ρα 14».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στη Ροδό­πη, ειδι­κό­τε­ρα στο δήμο Ιάσμου ελή­φθη­σαν προ­χθές περιο­ρι­στι­κά μέτρα με τον οικι­σμό του Αγιά­σμου να μπαί­νει σε καραντίνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο