Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλατεία, Δημοτικό Σχολείο, παιδικές χαρές του Δήμου Καισαριανής δίνει στους Θεσμούς η κυβέρνηση

Δημο­τι­κό Σχο­λείο, παι­δι­κές χαρές μέχρι και πλα­τεία του Δήμου Και­σα­ρια­νής παρα­δί­δει, μετα­ξύ άλλων, η κυβέρ­νη­ση στους θεσμούς (Υπερ­τα­μείο). Αυτό το θέμα, τη δημό­σια περιου­σία που εκχω­ρεί­ται στο Υπερ­τα­μείο και τη λήψη πρω­το­βου­λιών ενά­ντια σε αυτήν την από­φα­ση θα συζη­τη­θεί σήμε­ρα Πέμ­πτη 4 Οκτώ­βρη στις 7 μ.μ. σε έκτα­κτο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο που καλεί  ο Δήμος Και­σα­ρια­νής, ο οποί­ος επι­ση­μαί­νει στο σχε­τι­κό δελ­τίο Τύπου:

«Με από­φα­ση του υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών, η οποία δημο­σιεύ­τη­κε στα μέσα Σεπτέμ­βρη (ΦΕΚ Β’ 2317/19–09-18) και κατ’ επι­τα­γή των μνη­μο­νια­κών της δεσμεύ­σε­ων, η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ ‑ΑΝΕΛ προ­χώ­ρη­σε στην εκχώ­ρη­ση στην ΕΕΣΠ (το γνω­στό Υπερ­τα­μείο — πρώ­ην ΤΑΙΠΕΔ) ακό­μη 10.199 ακι­νή­των του Δημο­σί­ου συνο­λι­κής έκτα­σης 511.357,451 τ.μ.

Τα ακί­νη­τα αυτά απο­τε­λούν πλέ­ον “εγγύ­η­ση” για την απο­πλη­ρω­μή των ντό­πιων και ξένων δανει­στών του κρα­τι­κού χρέ­ους. Στη λίστα περι­λαμ­βά­νο­νται σχο­λεία, Νηπια­γω­γεία, πλα­τεί­ες, δασι­κές εκτά­σεις, μνη­μεία κλπ. που παίρ­νουν το δρό­μο της εκχώ­ρη­σης, ακο­λου­θώ­ντας τα λιμά­νια — αερο­δρό­μια — πρώ­ην δημό­σιες επι­χει­ρή­σεις και εκτά­σεις που ξεπου­λή­θη­καν και ξεπου­λιού­νται προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να. Μονα­δι­κός σκο­πός, να πια­στούν “οι στό­χοι των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων” και να αυγα­τί­σουν τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που κάνουν μπίζ­νες εκμε­ταλ­λευό­με­νοι τον ελλη­νι­κό λαό και τη δημό­σια περιουσία.

Απο­κα­λύ­πτε­ται και με αυτόν τον τρό­πο ότι στη “μετα­μνη­μο­νια­κή” Ελλά­δα, που προ­πα­γαν­δί­ζει η κυβέρ­νη­ση, συνε­χί­ζε­ται χωρίς παρέκ­κλι­ση το ίδιο αντι­λαϊ­κό έργο, που δια­τη­ρεί την εργα­σια­κή ζού­γκλα και φτιά­χνει έναν επι­χει­ρη­μα­τι­κό παρά­δει­σο. Ότι η περί­φη­μη “επι­στρο­φή στην κανο­νι­κό­τη­τα” σημαί­νει μονά­χα προ­σή­λω­ση στις αντι­λαϊ­κές δεσμεύ­σεις που προη­γή­θη­καν. Αυτή είναι η “ανά­πτυ­ξη” που περι­μέ­νει το λαό.

Ανά­με­σα στα ακί­νη­τα της λίστας του υπουρ­γεί­ου Οικο­νο­μι­κών και σύμ­φω­να με τον ως τώρα έλεγ­χο, εμφα­νί­ζο­νται 28 κατα­χω­ρή­σεις εκτά­σε­ων που βρί­σκο­νται στο δήμο μας. Μέσα σε αυτά είναι αθλη­τι­κοί χώροι (γήπε­δο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, μπά­σκετ Αλε­ξάν­δρου), το πάρ­κο του Άι Γιάν­νη, το 2ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο, παι­δι­κές χαρές (Αμα­σεί­ας, 2ας Μαΐ­ου), μέχρι και η πλα­τεία του Αγ. Νικολάου.

Θυμί­ζου­με ότι το ίδιο είχε επι­χει­ρη­θεί λίγα χρό­νια πίσω, το 2014, από την τότε κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όταν ξεπου­λού­σε στο ΤΑΙΠΕΔ τον ιστο­ρι­κό χώρο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου Καισαριανής.

Τότε βρή­κε απέ­να­ντι την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα του και­σα­ρια­νιώ­τι­κου λαού, που με τη δρά­ση του δεν επέ­τρε­ψε να προ­χω­ρή­σει κανέ­να τέτοιο βέβη­λο σχέδιο.

Με την ίδια απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα θα αντι­με­τω­πί­σου­με και την τωρι­νή προσπάθεια».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο