Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πληθαίνουν τα περιστατικά μετάδοσης του κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις

Και νέα περί­πτω­ση κρου­σμά­των σε παι­δι­κή κατα­σκή­νω­ση, αυτή τη φορά στο Σοφι­κό Κοριν­θί­ας, έγι­ναν γνω­στά το Σάβ­βα­το. Πρό­κει­ται για έξι κρού­σμα­τα μέχρι στιγ­μής. Τόσο τα παι­διά που βρέ­θη­καν θετι­κά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομά­δα, απο­μο­νώ­θη­καν και ανα­χώ­ρη­σαν από την κατα­σκή­νω­ση. Διε­ξά­γε­ται ιχνη­λά­τη­ση με Rapid και Self test στα παι­διά και τους εργα­ζό­με­νους της κατα­σκή­νω­σης, για να δια­πι­στω­θεί ο ακρι­βής αριθ­μός των κρουσμάτων.

Στην συγκε­κρι­μέ­νη κατα­σκή­νω­ση αυτή την καλο­και­ρι­νή περί­ο­δο βρί­σκο­νταν περί­που 1.600 παι­διά ηλι­κί­ας 6 ‑15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδε­μό­νες τους εχουν ειδο­ποι­η­θεί, η κατά­στα­ση είναι ελεγ­χό­με­νη, τηρού­νται όλα όσα προ­βλέ­πο­νται και ορί­ζο­νται από τον ΕΟΔΥ», δήλω­σε στην ΕΡΤ ο υπεύ­θυ­νος της κατα­σκή­νω­σης κ. Σκούρας.

Στις αρχές έχει σημά­νει συνα­γερ­μός, καθώς ανά­λο­γα περι­στα­τι­κά σημειώ­θη­καν και σε άλλες τρεις κατα­σκη­νώ­σεις: στα Χανιά, τη Χαλ­κι­δι­κή, και το Καπαν­δρί­τι Αττι­κής, με δεκά­δες κρου­ύ­σμα­τα κορω­νοϊ­ού που εντο­πί­στη­καν σε παι­διά και εργαζόμενους.

Μέχρι το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής,  είχαν επι­βε­βαιω­θεί σε παι­δι­κή κατα­σκή­νω­ση στα Χανιά, 7 κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού ενώ υπό διε­ρεύ­νη­ση ήταν άλλα 30 περιστατικά.

Στο δεύ­τε­ρο πόδι της Χαλ­κι­δι­κής, σε κατα­σκή­νω­ση που φιλο­ξε­νεί παι­διά ηλι­κί­ας από 13 έως 17 ετών εντο­πί­στη­καν έως στιγ­μής 20 θετι­κά παι­διά: τρία από τη Λάρι­σα, ένα από τον Βόλο και τα υπό­λοι­πα από άλλες περιο­χές, ενώ τα περισ­σό­τε­ρα είχαν συμ­πτώ­μα­τα. Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται και η δια­δι­κα­σία ιχνη­λά­τη­σης προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί πόσο μεγά­λη είναι η δια­σπο­ρά που έχει γίνει στην κατασκήνωση.

Τρία κρού­σμα­τα εντο­πί­στη­καν επί­σης σε κατα­σκή­νω­ση στο Καπαν­δρί­τι, στην Αττι­κή. Εντός της ημέ­ρας ανα­μέ­νο­νται τα απο­τε­λέ­σμα­τα των τεστ που έγι­ναν σε όλα τα παι­διά και τους εργα­ζό­με­νους των κατασκηνώσεων.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο