Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλημμύρες Γερμανία: Μεγάλη κατολίσθηση στην Κολωνία – Αναφορές για νεκρούς και αγνοούμενους Ξεπέρασαν τους 10 οι νεκροί

Του­λά­χι­στον 103 είναι οι νεκροί από τις σφο­δρές βρο­χο­πτώ­σεις και τις πλημ­μύ­ρες στην Γερ­μα­νία, σύμ­φω­να με τον τελευ­ταίο απο­λο­γι­σμό, ενώ στους 118 ανήλ­θαν οι θάνα­τοι σε ολό­κλη­ρη την Ευρώπη.

«Αυτήν την στιγ­μή έχου­με 60 νεκρούς μόνο στην περιο­χή της Ρηνα­νί­ας-Παλα­τι­νά­του» , ανα­κοί­νω­σε η επι­κε­φα­λής της τοπι­κής κυβέρ­νη­ση Μαλού Ντράγερ.

Στην Βόρεια Ρηνα­νία-Βεστφα­λία, μία από τις πλέ­ον πλη­γεί­σες περιο­χές, ο αριθ­μός των νεκρών ανέρ­χε­ται πλέ­ον στους 43, ένα­ντι 31 χθες, σύμ­φω­να με τις τοπι­κές αρχές.

Πολ­λοί άνθρω­ποι έχα­σαν την ζωή τους και άλλοι αγνο­ού­νται έπει­τα από μεγά­λη κατο­λί­σθη­ση, που προ­κλή­θη­κε σήμε­ρα το πρωί από τις σφο­δρές βρο­χο­πτώ­σεις, παρα­σύ­ρο­ντας σπί­τια στην κοι­νό­τη­τα του Ερσταντ-Μπλέ­σεμ, κοντά στην Κολωνία.

germany germany1 germany2

germany22 germany23 GERMANY44 GERMANY45 1 germany49

«Τα σπί­τια παρα­σύρ­θη­καν από τα νερά και ορι­σμέ­να κατέρ­ρευ­σαν. Πολ­λοί άνθρω­ποι αγνο­ού­νται», σύμ­φω­να με tweet των κοι­νο­τι­κών αρχών της περιο­χής της Κολω­νί­ας. Εκπρό­σω­πος δήλω­σε ότι υπάρ­χει επί­σης μεγά­λος αριθ­μός επι­βε­βαιω­μέ­νων θανάτων.

Οι εικό­νες από τον τόπο της κατα­στρο­φής δεί­χνουν έναν γιγά­ντιο κρα­τή­ρα όπου έχουν συσ­σω­ρευ­θεί τερά­στιες ποσό­τη­τες λάσπης, λασπό­νε­ρων και συντριμμιών.

«Εκκλή­σεις φθά­νουν από σπί­τια, αλλά πολ­λές φορές η βοή­θεια δεν είναι δυνα­τή», εξη­γούν οι τοπι­κές αρχές για την περιο­χή που βρί­σκε­ται σε από­στα­ση 40 χιλιο­μέ­τρων από την Κολωνία.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο