Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλημμύρισε η Πάτρα καρναβαλιστές  — Πάνω από 40.000 ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Ένα «ποτά­μι» χιλιά­δων καρ­να­βα­λι­στών ξεχύ­θη­κε από­ψε στους κεντρι­κούς δρό­μους της ανοι­ξιά­τι­κης Πάτρας, μετα­τρέ­πο­ντας την πόλη σε ατέ­λειω­το πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Περισ­σό­τε­ροι από 40.000 νέες και νέοι της Πάτρας, που απο­τε­λούν κάθε χρό­νο την «ψυχή» του πατρι­νού καρ­να­βα­λιού, πήραν μέρος στην νυχτε­ρι­νή ποδα­ρά­τη παρέ­λα­ση, η οποία χαρα­κτη­ρί­ζε­ται, ως η πιο μεγά­λη νύχτα της καρ­να­βα­λι­κής Πάτρας.

‘Αλλω­στε, οι φωτι­σμοί, τα χρώ­μα­τα, ο αυθορ­μη­τι­σμός, η ευρη­μα­τι­κό­τη­τα, η σάτι­ρα και το κέφι των μελών των πλη­ρω­μά­των του «Κρυμ­μέ­νου Θησαυ­ρού», συν­δυά­στη­καν με ένα μονα­δι­κό τρό­πο, προ­σφέ­ρο­ντας στους χιλιά­δες επι­σκέ­πτες ένα φαντα­σμα­γο­ρι­κό θέαμα.

Στην κορυ­φή της παρέ­λα­σης βρι­σκό­ταν, με τη συνο­δεία του μου­σι­κού άρμα­τος, ο κινέ­ζι­κος θία­σος «Flying Dragons and Dancing Lions — Team of Cuigezhuang Township» από το Πεκί­νο. Ο θία­σος παρου­σί­α­σε το δρώ­με­νο θεά­τρου δρό­μου του Κινέ­ζι­κου Δρά­κου με χορευ­τές και ακρο­βά­τες, μετα­φέ­ρο­ντας τα έθι­μα και τον πολι­τι­σμό του λαού της Κίνας.

Στην συνέ­χεια παρέ­λα­σαν τα άρμα­τα του δήμου Πατρέ­ων, με επι­κε­φα­λής τον βασι­λιά καρ­νά­βα­λο και ακο­λού­θη­σε το άρμα της βασί­λισ­σας, με την βασί­λισ­σα του φετι­νού πατρι­νού καρ­να­βα­λιού, Ανα­στα­σία Ψαρρού.

Κατό­πιν παρέ­λα­σαν το άνθι­νο άρμα, τα άρμα­τα «Πόλε­μος και Ειρή­νη», και «Σού­περ Ήρω­ες», καθώς και τα άρμα­τα του καρ­να­βα­λιού των μικρών «Τοσο­δού­λα», «Ζου­ζου­νο-όχη­μα», «Καρ­να­βα­λά­κος» και Κουτάβι.

Μετά τα άρμα­τα ακο­λού­θη­σαν οι καρ­να­βα­λι­στές, με τις πολύ­χρω­μες και πρω­τό­τυ­πες στο­λές τους, που χαρα­κτη­ρί­ζο­νται από φαντα­σία και ανα­τρο­πή, αντλώ­ντας τα θέμα­τά τους τόσο από την πολι­τι­κή, όσο και από την καθημερινότητα.

Οι καρ­να­βα­λι­στές, με τους δικούς τους φωτι­σμούς στις στο­λές και τα καπέ­λα τους, προ­σέ­φε­ραν ένα ξεχω­ρι­στό θέα­μα, δίνο­ντας μεγα­λο­πρέ­πεια στην προ­τε­λευ­ταία νύχτα του πατρι­νού καρ­να­βα­λιού του 2019.

Στο μετα­ξύ, τα πεζο­δρό­μια της οδού Κορίν­θου, όπως και η πλα­τεία Γεωρ­γί­ου, είχαν κατα­κλυ­στεί από πλή­θος κόσμου, που παρα­κο­λου­θού­σε την παρέ­λα­ση και συμ­με­τεί­χε στην μεγά­λη γιορ­τή της πόλης, αφού οι καρ­να­βα­λι­στές κατά­φε­ραν με τον δικό τους τρό­πο, να τους μετα­δώ­σουν τους ρυθ­μούς της χαράς και του κεφιού.

Η γιορ­τή και η καρ­να­βα­λι­κή δια­σκέ­δα­ση θα συνε­χι­στεί όλη τη νύχτα στην Πάτρα, ενώ οι εκδη­λώ­σεις θα κορυ­φω­θούν αύριο με την μεγά­λη καρ­να­βα­λι­κή παρέ­λα­ση, η οποία θα ξεκι­νή­σει στις 14:00 και την τελε­τή λήξης που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 21:00, στο μόλο της Αγί­ου Νικολάου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο