Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πληροφορίες για αποτυχία του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Το πρα­ξι­κό­πη­μα της ακρο­δε­ξιάς μαριο­νέ­τας των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊ­δό απέ­τυ­χε σύμ­φω­να με τον Σου­η­δο­κου­βα­νι­κό Σύν­δε­σμο που επι­κα­λεί­ται λατι­νο­α­με­ρι­κα­νι­κά ΜΜΕ. Ο λαός της Βενε­ζου­έ­λας ξεχύ­θη­κε στους δρό­μους περι­κύ­κλω­σε τους πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ες και απέ­τρε­ψε την σφαγή.

Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που φθά­νουν στην Ελλά­δα από τα διε­θνή ΜΜΕ από­πει­ρες κατά­λη­ψης της αερο­πο­ρι­κής βάσης «Λα Καρ­λό­τα» επι­χεί­ρη­σαν οι πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ες με τους στρα­τιώ­τες που έχουν, συνα­ντώ­ντας τη σθε­να­ρή αντί­στα­ση της συντρι­πτι­κής πλειο­ψη­φί­ας των στρα­τιω­τών της βάσης που παρα­μέ­νουν πιστοί στην κυβέρνηση.

Οι απο­τυ­χη­μέ­νες προ­σπά­θειες εισό­δου στην αερο­πο­ρι­κή βάση ‑στην πύλη της οποί­ας ο αχυ­ράν­θρω­πος των ΗΠΑ Χ. Γκουαϊ­δό έκα­νε το πρωί το διάγ­γελ­μά του- έχουν οδη­γή­σει τον όγκο των υπο­στη­ρι­κτών του πρα­ξι­κο­πη­μα­τία στη γει­το­νι­κή συνοι­κία Αλτα­μί­ρα, όπου έχουν κατα­λά­βει την πλα­τεία της περιοχής.

Στις μάχες που σημειώ­νο­νται, τραυ­μα­τί­στη­κε ο συνταγ­μα­τάρ­χης Γιερ­σόν Χιμέ­νες Μπά­ες, ο οποί­ος βρι­σκό­ταν έξω από τη βάση συντο­νί­ζο­ντας τις κινή­σεις των στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων κατά των πρα­ξι­κο­πη­μα­τιών. «Καταγ­γέλ­λω τη βίαιη επί­θε­ση, θύμα της οποί­ας υπήρ­ξε ο συνταγ­μα­τάρ­χης Γιερ­σόν Χιμέ­νες Μπά­ες ο οποί­ος τραυ­μα­τί­στη­κε στο λαι­μό από σφαί­ρα στον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο Φραν­σί­σκο Φαχάρ­δο», απέ­να­ντι από την αερο­πο­ρι­κή βάση «Λα Καρ­λό­τα», στο Καρά­κας, έγρα­ψε στο Twitter ο υπουρ­γός Άμυ­νας, στρα­τη­γός Βλα­ντί­μιρ Παντρί­νο. Κατη­γό­ρη­σε ως υπεύ­θυ­νους «τους πολι­τι­κούς ηγέ­τες της αντιπολίτευσης».

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι σύμ­φω­να με κρα­τι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, πολ­λοί από τους στρα­τιώ­τες που εθε­ά­θη­σαν να βρί­σκο­νται πίσω από τον πρα­ξι­κο­πη­μα­τία Γκουαϊ­δό, κατά το διάγ­γελ­μά του, στη συνέ­χεια απο­χώ­ρη­σαν, δηλώ­νο­ντας ότι οι επι­κε­φα­λής τους τους είπαν ότι επρό­κει­το για άσκηση…

«Δεν πρό­κει­ται για από­πει­ρα πρα­ξι­κο­πή­μα­τος από το στρα­τό. Αυτό που συμ­βαί­νει σχε­διά­στη­κε στην Ουά­σιγ­κτον, στο Πεντά­γω­νο και το Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ, από τον Μπόλ­τον», τον σύμ­βου­λο του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Ντό­ναλντ Τραμπ σε θέμα­τα Εθνι­κής Ασφά­λειας, είπε ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Βενε­ζου­έ­λας Χόρ­χε Αρε­ά­σα, μιλώ­ντας τηλε­φω­νι­κά στο πρα­κτο­ρείο «Reuters».

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Την έναρ­ξη πρα­ξι­κο­πή­μα­τος εξήγ­γει­λε η μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ Χ. Γκουαϊ­δό – Σε επι­φυ­λα­κή κυβέρ­νη­ση και λαός

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο