Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ποδαρικό» στο 2021 με βελτιωμένο καιρό

Βελ­τιω­μέ­νος θα είναι ο και­ρός στη χώρα σήμε­ρα, ανή­με­ρα της Πρω­το­χρο­νιάς, με παράλ­λη­λη πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σε ολό­κλη­ρη, σχε­δόν, τη χώρα θα επι­κρα­τή­σει βελ­τιω­μέ­νος και­ρός και μόνο στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο ενδέ­χε­ται να βρέ­ξει πρό­σκαι­ρα. Τις πρω­ι­νές και νυκτε­ρι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι σε πολ­λές περιο­χές περιο­ρι­σμέ­νη και θα σχη­μα­τι­στούν τοπι­κά πυκνές ομί­χλες. Παγε­τός θα εκδη­λω­θεί νωρίς το πρωί, κυρί­ως στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑4 έως 10 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑2 έως 14, στην Ήπει­ρο από 0 έως 14 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από ‑2 έως 15, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 2 έως 16 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 7 έως 17 και στα νησιά του Αιγαί­ου από 7 έως 17 βαθ­μούς, ενώ στην Κρή­τη και στα Δωδε­κά­νη­σα οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν τοπι­κά στους 19–20 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν γενι­κά από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 5–6.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορα­τό­τη­τα θα είναι περιο­ρι­σμέ­νη και ενδέ­χε­ται να σχη­μα­τι­στούν ομί­χλες, κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις και ομί­χλες τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 4 έως 14 βαθ­μούς, αλλά περι­φε­ρεια­κά της πόλης οι ελά­χι­στες θα είναι 5–6 βαθ­μούς χαμηλότερες.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο