Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποδόσφαιρο: Σήμερα οι αγώνες Ολυμπιακός-Αντβέρπ και Λίνκολν-ΠΑΟΚ

Ολυ­μπια­κός και ΠΑΟΚ κάνουν πρε­μιέ­ρα από­ψε στις ευρω­παϊ­κές διορ­γα­νώ­σεις στις οποί­ες συμ­με­τέ­χουν, επι­διώ­κο­ντας να κάνουν νικη­φό­ρο ξεκί­νη­μα που θα τους επι­τρέ­ψει να θέσουν τις βάσεις για την πρό­κρι­σή τους στην επό­με­νη φάση.

Οι ερυ­θρό­λευ­κοι, που συμ­με­τέ­χουν στον 4ο όμι­λο του Europa League, υπο­δέ­χο­νται από­ψε (22.00 — Cosmote Sport 2) στο Φάλη­ρο την Αντ­βέρπ, θεω­ρη­τι­κά τον «αδύ­να­μο κρί­κο» του ομί­λου. Οι πρω­τα­θλη­τές Ελλά­δας θέλουν να επι­βε­βαιώ­σουν τον τίτλο του φαβο­ρί απέ­να­ντι στους Βέλ­γους και να πάνε από καλή βαθ­μο­λο­γι­κά θέση στη σαφώς πιο δύσκο­λη συνέ­χεια στη διορ­γά­νω­ση, με αντι­πά­λους την Αϊντραχτ Φραγ­κφούρ­της και τη Φενερ­μπα­χτσέ. Στις δηλώ­σεις του ο τεχνι­κός του Ολυ­μπια­κού, Πέδρο Μαρ­τίνς, έδει­ξε μεν αισιό­δο­ξος για νίκη επί της Αντ­βέρπ, ωστό­σο στά­θη­κε και στα όσα πρέ­πει να διορ­θω­θούν σε σχέ­ση με την πρε­μιέ­ρα στο πρω­τά­θλη­μα. Ζήτη­σε συγκε­κρι­μέ­να από τους παί­κτες του μεγα­λύ­τε­ρη συγκέ­ντρω­ση στα τελειώ­μα­τα, προ­κει­μέ­νου να αξιο­ποιού­νται οι ευκαι­ρί­ες. Στο άλλο απο­ψι­νό ματς του ομί­λου η Αϊντραχτ υπο­δέ­χε­ται στη Φραγ­κφούρ­τη τη Φενερ­μπα­χτσέ (22.00 — Cosmote Sport 4).

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ κοντρά­ρε­ται στο Γιβραλ­τάρ με τη Λίν­κολν για την 1η αγω­νι­στι­κή του 6ου ομί­λου του νεο­σύ­στα­του Europa Conference League (19.45 — Cosmote Sport 3).

Κόντρα στους ημι-επαγ­γελ­μα­τί­ες παί­κτες της Λίν­κολν οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς επι­διώ­κουν αγω­νι­στι­κή και κυρί­ως ψυχο­λο­γι­κή ανα­σύ­ντα­ξη δυνά­με­ων μετά τον αγώ­να με τον ΠΑΣ. Αισιό­δο­ξος δήλω­σε ο τεχνι­κός της ομά­δας Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου, ζητώ­ντας από τους παί­κτες του να δεί­ξουν περισ­σό­τε­ρη συγκέ­ντρω­ση στο παι­χνί­δι και να έχουν πιο καθα­ρό μυα­λό, να περιο­ρί­σουν τα λάθη και να πάρουν από την αρχή τον έλεγ­χο του αγώ­να προ­κει­μέ­νου να βάλουν τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για τη νίκη στο ξεκί­νη­μα των υπο­χρε­ώ­σε­ων στον όμι­λο. Στο άλλο ματς του ομί­λου η Σλό­βαν Μπρα­τι­σλά­βας φιλο­ξε­νεί την Κοπεγ­χά­γη (19.45 — Cosmote Sport 8).

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο