Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποια θα είναι η εξέλιξη της κακοκαιρίας σήμερα, σύμφωνα με το meteo

Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες εκδη­λώ­θη­καν κατά τη διάρ­κεια της νύχτας της Τρί­της προς Τετάρ­τη, ενώ παράλ­λη­λα ενι­σχυ­μέ­νοι νότιοι άνε­μοι επι­κρά­τη­σαν στα πελάγη.

Οι σταθ­μοί του δικτύ­ου αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr, που κατέ­γρα­ψαν τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής έως τις 09:00 περί­που σήμε­ρα το πρωί, ήταν στο Ρίο Αχα­ΐ­ας (66 χιλιο­στά), στο Αρσά­κειο Πάτρας (46), στα Θεο­δώ­ρια­να Άρτας (43), στο Βουλ­γα­ρέ­λι Άρτας (42), στα Λεπια­νά Άρτας (40) και στο Μενί­δι Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας (39 χιλιοστά).

Οι σταθ­μοί του δικτύ­ου που κατέ­γρα­ψαν τις ισχυ­ρό­τε­ρες ριπές ανέ­μου έως την ίδια ώρα, ήταν στην Παξι­μά­δα Καρύ­στου (118 χιλιό­με­τρα την ώρα), στους Προ­σκυ­νη­τές Ροδό­πης (108), στον Άγιο Νικό­λαο Τρα­πέ­ζης (100) και στη Μεγί­στη Λαύ­ρα (92 χλμ/ώρα).

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπό­λοι­πο της Τετάρ­της βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά, στην Θρά­κη, στο Αιγαίο και στην Κρή­τη. Τα φαι­νό­με­να στο Αιγαίο και στην Κρή­τη θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυ­ρά και ενδε­χο­μέ­νως θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλαζοπτώσεις.

Πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει και για τα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά και το Ιόνιο έως το μεση­μέ­ρι. Το επί­πε­δο επι­κιν­δυ­νό­τη­τας του επει­σο­δί­ου βρο­χό­πτω­σης για την Τετάρ­τη παρα­μέ­νει ίσο με 3, σε συμ­φω­νία με την αρχι­κή εκτίμηση.

Οι νότιοι και νοτιο­δυ­τι­κοί άνε­μοι στο Αιγαίο θα παρου­σιά­σουν μικρή εξα­σθέ­νη­ση και δεν θα ξεπερ­νούν τα 5 και τοπι­κά τα 6 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι δυτι­κοί άνε­μοι δεν θα ξεπερ­νούν τα 5 και από το από­γευ­μα τα 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει μικρή πτώ­ση στις νησιω­τι­κές και στις νοτιο­α­να­το­λι­κές ηπει­ρω­τι­κές περιοχές.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο