Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο — Κλειστά σχολεία και στην Αττική

Με στό­χο την πρό­λη­ψη ατυ­χη­μά­των και κατό­πιν σχε­τι­κών ειση­γή­σε­ων των οικεί­ων δήμων, η Περι­φέ­ρεια Αττι­κής απο­φά­σι­σε για αύριο το κλεί­σι­μο νηπια­γω­γεί­ων και δημο­τι­κών σε ορι­σμέ­νους δήμους που επι­κρα­τεί ισχυ­ρός παγετός.

Συγκε­κρι­μέ­να, θα παρα­μεί­νουν κλει­στά: Όλα τα δημο­τι­κά και νηπια­γω­γεία στους δήμους Ωρω­πού και Διονύσου.

Επί­σης, στον δήμο Αχαρ­νών, τα σχο­λεία στις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες Βαρυ­πό­μπης, Θρα­κο­μα­κε­δό­νων και στο Ολυ­μπια­κό Χωριό. Επι­πλέ­ον, το 24ο Δημο­τι­κό και το 35ο Νηπια­γω­γείο στην περιο­χή Πλάτωνα.

Επι­προ­σθέ­τως, στον δήμο Μαρα­θώ­να, στις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες Βαρ­νά­βα και Γραμ­μα­τι­κού και στον δήμο Μάν­δρας-Ειδυλ­λί­ας, τα σχο­λεία στις Δημο­τι­κές Ενό­τη­τες Βιλί­ων και Ερυθρών.

Η Περι­φέ­ρεια Αττι­κής ανά­λο­γα με την εξέ­λι­ξη της κακο­και­ρί­ας θα επα­να­ξιο­λο­γή­σει αύριο το πρωί την κατά­στα­ση κι εφό­σον απαι­τεί­ται, ενδέ­χε­ται να απο­φα­σί­σει το κλεί­σι­μο των σχο­λεί­ων και σε άλλες περιοχές

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στη Χίο

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν αύριο, Δευ­τέ­ρα, τα δημο­τι­κά σχο­λεία και τα νηπιαγωγεία της Χίου καθώς και το Ειδι­κό Εργα­στή­ριο Επαγ­γελ­μα­τι­κής Κατάρ­τι­σης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδι­κό Γυμνά­σιο Χίου, λόγω της κακο­και­ρί­ας, ανα­κοι­νώ­θη­κε με από­φα­ση του δημάρ­χου Χίου Στα­μά­τη Κάρμαντζη.

 Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στη Δυτική Λέσβο

Επί­σης, αυξή­θη­καν τα σχο­λεία του Δήμου Δυτι­κής Λέσβου που με από­φα­ση του δημάρ­χου Δυτι­κής Λέσβου Ταξιάρ­χη Βέρ­ρου δεν θα λει­τουρ­γή­σουν αύριο Δευ­τέ­ρα 18 Ιανουα­ρί­ου. Συγκε­κρι­μέ­να, δεν θα λει­τουρ­γή­σουν αύριο τα δημο­τι­κά σχο­λεία και τα νηπια­γω­γεία του Μαντα­μά­δου, της Στύ­ψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέ­τυ­μνου, του Σκα­λο­χω­ρί­ου, της Βατού­σας, της Φίλιας, της Συκα­μιάς και των Χιδήρων.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Κ. Μακεδονία λόγω παγετού — Τηλεκπαίδευση για κάθε μέρα που κάποια σχολική μονάδα δεν λειτουργεί

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν αύριο νηπια­γω­γεία και δημο­τι­κά σχο­λεία σε ορει­νές περιο­χές των περι­φε­ρεια­κών ενο­τή­των της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, λόγω του παγε­τού και των προ­βλη­μά­των που προ­κά­λε­σε η σφο­δρή χιο­νό­πτω­ση στις μετακινήσεις.

Συγκε­κρι­μέ­να στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Θεσ­σα­λο­νί­κης κλει­στές θα παρα­μεί­νουν οι μονά­δες πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης στον δήμο Ωραιο­κά­στρου, στον δήμο Λαγκα­δά και στην κοι­νό­τη­τα Χορ­τιά­τη του δήμου Πυλαί­ας- Χορτιάτης.

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν όλα τα δημο­τι­κά σχο­λεία και νηπια­γω­γεία στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Χαλ­κι­δι­κής, στον δήμο Αρι­στο­τέ­λη λόγω ολι­κού παγε­τού κλει­στά θα παρα­μεί­νουν αύριο τα δημο­τι­κά σχο­λεία και τα νηπια­γω­γεία στις κοι­νό­τη­τες Αρναί­ας, Στα­νού, Παλαιο­χω­ρί­ου, Νεο­χω­ρί­ου, Βαρ­βά­ρας και Μεγά­λης Πανα­γιάς. Στις υπό­λοι­πες κοι­νό­τη­τες του δήμου Αρι­στο­τέ­λη τα σχο­λεία πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης θα λει­τουρ­γή­σουν κανονικά.

Στον δήμο Πολυ­γύ­ρου κλει­στό θα παρα­μεί­νει το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Ζερ­βο­χω­ρί­ων, ενώ οι σχο­λι­κές μονά­δες που θα λει­τουρ­γή­σουν θα ξεκι­νή­σουν τα μαθή­μα­τα στις 9.00.

Στην Πέλ­λα δεν θα λει­τουρ­γή­σουν το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Αγί­ας Φωτει­νής, το Νηπια­γω­γείο Αγί­ας Φωτει­νής, το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Αγί­ου Αθα­να­σί­ου, το Νηπια­γω­γείο Αγί­ου Αθα­να­σί­ου, το Δημο­τι­κό Σχο­λείο ‘Αρνισ­σας, το Νηπια­γω­γείο ‘Αρνισ­σας, το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Ζέρ­βης, το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Κάτω Γραμ­μα­τι­κού, το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Πανα­γί­τσας, το Νηπια­γω­γείο Πανα­γί­τσας, το Δημο­τι­κό Σχο­λείο Περαί­ας, το Νηπια­γω­γείο Περαίας.

«Οι μαθη­τές των παρα­πά­νω σχο­λεί­ων θα παρα­κο­λου­θή­σουν πρό­γραμ­μα τηλεκ­παί­δευ­σης. Οι διευ­θυ­ντές εκπαί­δευ­σης ενη­με­ρώ­νουν ήδη τις διευ­θύν­σεις των σχο­λεί­ων, πως στο εξής όποιο σχο­λείο δε λει­τουρ­γεί, για τον οποιον­δή­πο­τε έκτα­κτο λόγο, έστω και για μέρα, τότε τα μαθή­μα­τα θα γίνο­νται δια­δι­κτυα­κά. Θα λει­τουρ­γή­σει υπο­χρε­ω­τι­κά η τηλεκ­παί­δευ­ση, θα ενη­με­ρω­θούν οι μαθη­τές και οι γονείς τους. Με από­φα­ση του συλ­λό­γου διδα­σκό­ντων και βάση τις ιδιαι­τε­ρό­τη­τες κάθε σχο­λι­κής μονά­δας θα δια­μορ­φω­θεί το πρό­γραμ­μα σε κάθε σχο­λι­κή μονά­δα», δήλω­σε ο περι­φε­ρεια­κός Διευ­θυ­ντής Εκπαί­δευ­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Αλέ­ξαν­δρος Κόπτσης.

Κλειστές αύριο λόγω παγετού, όλες οι σχολικές μονάδες στη Δυτική Μακεδονία

Λόγω των χαμη­λών θερ­μο­κρα­σιών και του ολι­κού παγε­τού που επι­κρα­τούν στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία, με από­φα­ση των δημάρ­χων των Περι­φε­ρεια­κών Ενο­τή­των Κοζά­νης, Φλώ­ρι­νας, Καστο­ριάς και Γρε­βε­νών, τα νηπια­γω­γεία, δημο­τι­κά και σχο­λι­κές μονά­δες ειδι­κής αγω­γής τη Δευ­τέ­ρα, 18 Ιανουα­ρί­ου, θα παρα­μεί­νουν κλειστά.

Επί­σης, θα παρα­μεί­νουν κλει­στοί οι παι­δι­κοί σταθ­μοί, ενώ θα λει­τουρ­γή­σει κανο­νι­κά το σχο­λείο δεύ­τε­ρης ευκαι­ρί­ας που εδρεύ­ει στο Σωφρο­νι­στι­κό Κατά­στη­μα Φελ­λί­ου Γρε­βε­νών και τα σχο­λεία στον δήμο Πρέ­σπας που θα λει­τουρ­γή­σουν δύο ώρες αργό­τε­ρα από την κανο­νι­κή έναρξη.

Κλείνουν για δύο ημέρες τα σχολεία στον δήμο Καλαβρύτων λόγω της κακοκαιρίας

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν αύριο, Δευ­τέ­ρα, και μεθαύ­ριο, Τρί­τη, τα σχο­λεία στον δήμο Καλα­βρύ­των, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδι­κό­τε­ρα, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από τον δήμο, «θα δια­κο­πούν τα μαθή­μα­τα σε όλες τις σχο­λι­κές μονά­δες της πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης, καθώς και η λει­τουρ­γία του δημο­τι­κού παι­δι­κού σταθ­μού Καλα­βρύ­των, λόγω των έκτα­κτων και ακραί­ων και­ρι­κών συν­θη­κών, δηλα­δή πυκνή χιο­νό­πτω­ση και ολι­κός παγε­τός, που επι­κρα­τούν στην Περι­φέ­ρεια του δήμου και οι οποί­ες θα συνε­χι­στούν και κατά τις επό­με­νες ημέρες».

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο