Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ  ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ

“ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ” 2018

Με την παρου­σία εκπρο­σώ­πων της πολι­τι­κής, κοι­νω­νι­κής, καλ­λι­τε­χνι­κής και επι­στη­μο­νι­κής ζωής αλλά και πολ­λών φιλό­τε­χνων, ίσως περισ­σό­τε­ρων από κάθε χρο­νιά, που έσπευ­σαν παντα­χό­θεν, έγι­νε με μεγά­λη επι­τυ­χία στη Σύγ­χρο­νη Πινα­κο­θή­κη Villa “Ροδό­πη” στο Αργο­στό­λι, η καθιε­ρω­μέ­νη, πολυ­διά­στα­τη εκδή­λω­ση “Παν­σέ­λη­νος στον Κήπο”.

Δέσποινα Γαβριηλίδου-Μελέτη, Κώστας Ευαγγελάτος, Ελένη Μελέτη

Δέσποι­να Γαβρι­η­λί­δου-Μελέ­τη, Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος, Ελέ­νη Μελέτη

Ο  Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος παρου­σί­α­σε στον εκθε­σια­κό χώρο της Σύγ­χρο­νης Πινα­κο­θή­κης μια νέα ζωγρα­φι­κή σει­ρά έργων του με θεμα­τι­κό μοτί­βο τρια­ντά­φυλ­λα και στη συνέ­χεια ακο­λού­θη­σαν στον κατά­φυ­το και δια­κο­σμη­μέ­νο με γλυ­πτά και εικα­στι­κές κατα­σκευ­ές κήπο τα καλ­λι­τε­χνι­κά δρώμενα.

Μυστα­γω­γι­κό, τελε­τουρ­γι­κό και λιτό το ηχο­ποι­η­τι­κό αφιέ­ρω­μα-ντο­κου­μέ­ντο από τον Κώστα Ευαγ­γε­λά­το στη μνή­μη της “αιθέ­ριας πρω­τα­γω­νί­στριας του Θεά­τρου”, Ηθο­ποιού Βέρας Ζαβι­τσιά­νου, με κατα­γω­γή από την Ιθάκη.

Κώστας Ευαγγελάτος, Φένια Αποστόλου, Ευαγγελία Σαμόλη, Κωστής Τσιαμάγκας στο φινάλε της performance

Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος, Φένια Απο­στό­λου, Ευαγ­γε­λία Σαμό­λη, Κωστής Τσια­μά­γκας στο φινά­λε της performance

Η ακρό­α­ση των ποι­η­μά­των του από τη συλ­λο­γή “Κοσμι­κές Σπον­δές” τα οποία είχε ερμη­νεύ­σει υπέ­ρο­χα η Ζαβι­τσιά­νου σε cd, επεν­δύ­θη­κε αισθη­τι­κά με το συμ­βο­λι­κό δρώ­με­νο του χορευ­τή Κωστή Τσια­μά­γκα “Σπον­δή”. Στο δρώ­με­νο συμ­με­τεί­χε με επι­τυ­χία η μικρή Χαρού­λα, κόρη της παρου­σιά­στριας του προ­γράμ­μα­τος Ευαγ­γε­λί­ας Σαμό­λη. Η ποι­η­τι­κή performance συν­δυά­στη­κε με το ευρη­μα­τι­κό χορευ­τι­κό σόλο “Πρό­σγειος πτή­ση”, σε μου­σι­κή Κλώντ Ντεμπισί.

Ο χορευτής Κωστής Τσιαμάγκας. Πρόσγειος πτήση

Ο χορευ­τής Κωστής Τσια­μά­γκας. Πρό­σγειος πτήση

Η διε­θνούς επι­πέ­δου χορο­γρα­φία — σκη­νο­θε­σία της Φένιας Απο­στό­λου και ο Κωστής Τσια­μά­γκας που την ενσάρ­κω­σε με την τεχνι­κή και το ταλέ­ντο του εντυ­πω­σί­α­σαν το κοι­νό. Όλοι οι παρό­ντες χει­ρο­κρό­τη­σαν θερ­μά και η αισθη­τι­κή συγκί­νη­ση ήταν έκδηλη!

Ακο­λού­θη­σε η ετή­σια δεξί­ω­ση υπό το σελη­νό­φως με σπι­τι­κά εδέ­σμα­τα, κεφα­λο­νί­τι­κα κρα­σιά και τα εκλε­κτά παρα­δο­σια­κά γλυ­κί­σμα­τα της “Βοσκο­πού­λας”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο