Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινή με αναστολή σε 46χρονο για διαρροή ροζ βίντεο με πρώην ερωτική του σύντροφο

Ποι­νή φυλά­κι­σης 15 μηνών, με τριε­τή ανα­στο­λή, επέ­βα­λε το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης σε 46χρονο, επει­δή ανήρ­τη­σε δύο ροζ βίντεο στο Δια­δί­κτυο με την πρώ­ην ερω­τι­κή του σύντρο­φο, εν αγνοία της. Το Δικα­στή­ριο τον έκρι­νε ένο­χο για παρα­βί­α­ση του νόμου περί Προ­στα­σί­ας των Προ­σω­πι­κών Δεδομένων.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος, σύμ­φω­να με τη δικο­γρα­φία, δια­τη­ρού­σε περι­στα­σια­κή ερω­τι­κή σχέ­ση με την 48χρονη παθού­σα. Όταν εκεί­νος της πρό­τει­νε να βιντε­ο­σκο­πή­σει τις προ­σω­πι­κές τους στιγ­μές, η γυναί­κα δέχθη­κε, υπό την προ­ϋ­πό­θε­ση όμως ότι το υλι­κό δεν θα διαρ­ρεύ­σει πουθενά.

Ο 46χρονος όμως φέρε­ται να αθέ­τη­σε τη συμ­φω­νία τους, καθώς λίγα χρό­νια αργό­τε­ρα κατη­γο­ρεί­ται ότι “ανέ­βα­σε” το συγκε­κρι­μέ­νο υλι­κό σε σαϊτ ανταλ­λα­γής ερω­τι­κών συντρό­φων, μέσω της οποί­ας κατέ­λη­ξε σε διά­φο­ρες ιστο­σε­λί­δες πορ­νο­γρα­φι­κού περιεχομένου.

Ατο­μα από το φιλι­κό και συγ­γε­νι­κό περι­βάλ­λον της 48χρονης την ανα­γνώ­ρι­σαν στα βίντεο και την ενη­μέ­ρω­σαν. Υπό αυτές τις συν­θή­κες απευ­θύν­θη­κε στη Δίω­ξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος της ΕΛ.ΑΣ. και ακο­λού­θη­σε έρευ­να που οδή­γη­σε στην παρα­πο­μπή του 46χρονου σε δίκη.

Κατα­θέ­το­ντας στο δικα­στή­ριο η καταγ­γέλ­λου­σα ανα­φέρ­θη­κε στην άσχη­μη ψυχο­λο­γι­κή κατά­στα­ση στην οποία βρί­σκε­ται αφό­του δια­πί­στω­σε τη διαρ­ροή του υλι­κού, προ­σθέ­το­ντας ότι η ντρο­πή που νιώ­θει δεν της επι­τρέ­πει να επι­σκε­φθεί τους δικούς της ανθρώ­πους. Κατη­γό­ρη­σε δε τον 46χρονο ότι προ­έ­βη στην ενέρ­γεια για να απο­κο­μί­σει οικο­νο­μι­κό όφελος.

Από την πλευ­ρά του, ο κατη­γο­ρού­με­νος δέχθη­κε ότι ανήρ­τη­σε τα ροζ βίντεο στο πρώ­το σαϊτ, αλλά δήλω­σε αθώ­ος για την περαι­τέ­ρω ανα­δη­μο­σί­ευ­ση, εξέ­λι­ξη για την οποία, όπως είπε, δεν ευθύ­νε­ται ο ίδιος. Κατά της από­φα­σης άσκη­σε έφε­ση και αφέ­θη­κε ελεύθερος.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο