Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του αρνητή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

 Κατη­γο­ρού­με­νο για το αδί­κη­μα της δια­σπο­ράς ψευ­δών ειδή­σε­ων μέσω δια­δι­κτύ­ου κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση κατέ­στη­σε τον δικη­γό­ρο Νίκο Αντω­νιά­δη η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών με ποι­νι­κή δίω­ξη που άσκη­σε σε βάρος του για τις θέσεις που εκφρά­ζει τόσο κατά της παν­δη­μί­ας και του εμβο­λια­σμού όσο και κατά των δια­σω­λη­νώ­σε­ων ασθε­νών από την λοίμωξη.

Η δίω­ξη σε βάρος του δικη­γό­ρου ήρθε μετά την ολο­κλή­ρω­ση κατε­πεί­γου­σας έρευ­νας που είχε δια­τά­ξει η Εισαγ­γε­λία με αφε­τη­ρία καταγ­γε­λία για όσα δηλώ­νει μέσω δια­δι­κτύ­ου ο κ. Αντω­νιά­δης και σχε­τι­κό υλι­κό που είχε δια­βι­βά­σει η Διεύ­θυν­ση Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλήματος.

Πλέ­ον η δικο­γρα­φία σε βάρος του δικη­γό­ρου απε­στά­λη στην Εισαγ­γε­λία Εφε­τών προ­κει­μέ­νου να προσ­διο­ρι­στεί η δίκη του κ. Αντω­νιά­δη, λόγω ειδι­κής δωσι­δι­κί­ας, ενώ­πιον Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Πλημμελημάτων.

Παράλ­λη­λα, συνε­χί­ζε­ται με γορ­γούς ρυθ­μούς η έρευ­να του εισαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών Γιώρ­γου Νού­λη για την περί­πτω­ση θανά­του 54χρονης ασθε­νούς στον Ευαγ­γε­λι­σμό τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βριο, η οποία αρνή­θη­κε να δια­σω­λη­νω­θεί. Στην υπό­θε­ση φέρε­ται να εμπλέ­κε­ται ο κατη­γο­ρού­με­νος δικη­γό­ρος, καθώς σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες τον επι­κα­λέ­στη­κε η γυναί­κα προ­κει­μέ­νου να μην της γίνει η ιατρι­κή πρά­ξη που συνέ­στη­σαν οι για­τροί λόγω μεί­ω­σης του οξυ­γό­νου της. Η γυναί­κα υπο­βλή­θη­κε στην δια­δι­κα­σία για την αντι­με­τώ­πι­ση της ανα­πνευ­στι­κής δυσχέ­ρειας με εισαγ­γε­λι­κή εντο­λή που έλα­βαν οι για­τροί του Ευαγ­γε­λι­σμού, όμως ήταν πλέ­ον αργά για αυτήν.

Να σημειω­θεί ότι η έρευ­να του κ. Νού­λη στρέ­φε­ται κατά προ­σώ­πων, εκτός νοσο­κο­μεί­ου, που εμπό­δι­σαν την έγκαι­ρη δια­σω­λή­νω­ση της εκλι­πού­σας και ανα­ζη­τά ενδε­χό­με­νες ευθύ­νες για την διά­πρα­ξη του αδι­κή­μα­τος σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος της θανα­τη­φό­ρας έκθε­σης σε κίν­δυ­νο και της ηθι­κής αυτουρ­γί­ας σε αυτό, αλλά και του αδι­κή­μα­τος που αφο­ρά παρα­βά­σεις του νόμου για την μετά­δο­ση μολυ­σμα­τι­κών ασθενειών.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο