Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα σεξουαλικής βίας, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

   Αντι­μέ­τω­πος με τρεις κακουρ­γη­μα­τι­κές κατη­γο­ρί­ες σεξουα­λι­κής βίας κατά συνα­δέλ­φων του, βρί­σκε­ται πλέ­ον ο Πέτρος Φλιπ­πί­δης σε βάρος του οποί­ου ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη μετά την ολο­κλή­ρω­ση της έρευ­νας που διε­νήρ­γη­σε ο εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών Κώστας Σπυρόπουλος.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας με την ολο­κλή­ρω­ση της έρευ­νας που έκα­νε με αφορ­μή καταγ­γε­λί­ες τριών γυναι­κών συνα­δέλ­φων του κατη­γο­ρού­με­νου, προ­χώ­ρη­σε σήμε­ρα στην άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης σε βάρος του δια­κε­κρι­μέ­νου, σε κωμι­κούς ρόλους, ηθο­ποιού. Η δίω­ξη αφο­ρά τα αδι­κή­μα­τα του βια­σμού και της από­πει­ρας βια­σμού κατά συρ­ροή, κατη­γο­ρί­ες τις οποί­ες κλή­θη­κε να αντι­κρού­σει με την ιδιό­τη­τα του υπό­πτου πριν λίγες ημέ­ρες ο ηθοποιός.

Η έρευ­να του εισαγ­γε­λέα Κώστα Σπυ­ρό­που­λου είχε αφε­τη­ρία τις καταγ­γε­λί­ες με πρω­τα­γω­νι­στή τον ηθο­ποιό, που προ­σκο­μί­στη­καν στην Εισαγ­γε­λία από τον πρό­ε­δρο του Πει­θαρ­χι­κού Οργά­νου του ΣΕΗ Πασχά­λη Τσα­ρού­χα για τη συγκε­κρι­μέ­νη υπόθεση.

Σύμ­φω­να με τη δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί ο βια­σμός που απο­δί­δε­ται στον επι­φα­νή ηθο­ποιό φέρε­ται να έχει τελε­στεί το 2008. Η καταγ­γε­λία για την υπό­θε­ση φαί­νε­ται αρχι­κά να αφο­ρού­σε από­πει­ρα βια­σμού και σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­βαθ­μί­στη­κε από τον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό ο οποί­ος έκρι­νε πως πρό­κει­ται για τετε­λε­σμέ­νη πρά­ξη. Ο βια­σμός φέρε­ται να τελέ­στη­κε στο καμα­ρί­νι του ηθο­ποιού, όπου το θύμα πήγε προ­κει­μέ­νου να συζη­τή­σουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο από­πει­ρες βια­σμού που βαρύ­νουν πλέ­ον τον ηθο­ποιό, σύμ­φω­να με τις καταγ­γε­λί­ες, τελέ­στη­καν το 2010 και το 2014 με τις παθού­σες να υπο­στη­ρί­ζουν πως ήρθαν αντι­μέ­τω­πες με βίαιες πρά­ξεις του ελεγ­χό­με­νου, ενώ βρέ­θη­καν μαζί του για επαγ­γελ­μα­τι­κούς λόγους. Στη μία περί­πτω­ση, που αφο­ρά το έτος 2010, ο κατη­γο­ρού­με­νος ηθο­ποιός φέρε­ται να απο­μό­νω­σε τη συνά­δελ­φό του στο καμα­ρί­νι του και μέσω έντο­νων χτυ­πη­μά­των την κακο­ποί­η­σε σεξουα­λι­κά, ενώ στη δεύ­τε­ρη περί­πτω­ση, το 2014, η παθού­σα κλει­δώ­θη­κε από τον δρά­στη μέσα στο αυτο­κί­νη­το του σε ερη­μι­κή τοπο­θε­σία το Ψυχι­κό όπου ήρθε αντι­μέ­τω­πη με έντο­να βίαιη συμπε­ρι­φο­ρά. Η γυναί­κα, επί­σης γνω­στή ηθο­ποιός, καταγ­γέλ­λει ότι μετά από επαγ­γελ­μα­τι­κή συνά­ντη­ση που είχε με τον κατη­γο­ρού­με­νο απο­δέ­χθη­κε την προ­σφο­ρά του να την πάει στο σπί­τι της με το αυτο­κί­νη­το του.

Ο ηθο­ποιός, σύμ­φω­να με τις καταγ­γε­λί­ες, όταν παρά τη βία που ασκού­σε δεν επι­τύγ­χα­νε τον στό­χο του φαί­νε­ται να εξα­πέ­λυε απει­λές στις συνα­δέλ­φους του για επαγ­γελ­μα­τι­κό απο­κλει­σμό τους.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο κατη­γο­ρού­με­νος στο υπό­μνη­μα που παρέ­δω­σε στον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό όταν κλή­θη­κε σε ανω­μο­τί κατά­θε­ση, αρνή­θη­κε τις πρά­ξεις που του απο­δί­δο­νται ενώ φέρε­ται να αμφι­σβη­τεί τα κίνη­τρα των καταγ­γε­λιών απο­δί­δο­ντας στις συνα­δέλ­φους του άλλα ελα­τή­ρια για όσα είπαν και δημο­σί­ως και στις κατα­θέ­σεις τους. 

Η υπό­θε­ση ανα­τέ­θη­κε σε τακτι­κό ανα­κρι­τή, ο οποί­ος θα ξεκι­νή­σει άμε­σα την διε­νέρ­γεια κύριας έρευνας.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο