Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινική δίωξη κατά βουλευτή-λαθροκυνηγού που φωτογραφήθηκε με φόντο εκατοντάδες νεκρές πάπιες

Η Ανα­κρι­τι­κή Επι­τρο­πή της Ρωσί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι άσκη­σε ποι­νι­κή δίω­ξη με την κατη­γο­ρία της λαθρο­θη­ρί­ας και της πρό­κλη­σης σημα­ντι­κής ζημί­ας κατά του βου­λευ­τή της κρα­τι­κής Δού­μας της περιο­χής Μαγκα­ντάν, Αλε­ξά­ντρ Κρα­μα­ρέν­κο, ο οποί­ος εκπρο­σω­πεί το κυβερ­νών κόμ­μα «Ενιαία Ρωσία», μετά τις φωτο­γρα­φί­ες που είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας στις οποί­ες ο εν λόγω βου­λευ­τής απει­κο­νί­ζε­ται με φόντο εκα­το­ντά­δες νεκρές πάπιες.

Τα όργα­να επι­βο­λής του νόμου προσ­διό­ρι­σαν ότι η φωτο­γρα­φία με την επι­γρα­φή «Τσου­κότ­κα-2021» στην οποία υπάρ­χει και το σήμα της καρ­διάς, που σχη­μα­τί­σθη­κε με 178 νεκρά πτη­νά, τρα­βή­χτη­κε στο διά­στη­μα μετα­ξύ 14–17 Μαΐ­ου σε από­στα­ση 60 χιλιο­μέ­τρων από την πόλη Αναντίρ.

«Σύμ­φω­να με τα πρώ­τα στοι­χεία της Διεύ­θυν­σης φυσι­κών πόρων και οικο­λο­γί­ας της αυτό­νο­μης περιο­χής Τσου­κότ­κα, η συνο­λι­κή ζημία από το παρά­νο­μο κυνή­γι πάπιας υπε­ρέ­βη τις 700.000 ρού­βλια» (8.124 ευρώ), ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση του γρα­φεί­ου τύπου της Ανα­κρι­τι­κής Επιτροπής.

Στα μέσα Ιου­νί­ου ένας από τους ανα­γνώ­στες της ρωσι­κής εφη­με­ρί­δας Novaya Gazeta, η οποία ανέ­δει­ξε το θέμα, απο­κά­λυ­ψε ότι ο εικο­νι­ζό­με­νος στην φωτο­γρα­φία λαθρο­κυ­νη­γός, που πόζα­ρε με φόντο τα νεκρά που­λιά, είναι ο βου­λευ­τής της «Ενιαί­ας Ρωσί­ας» Αλε­ξά­ντρ Καρ­μα­ρέν­κο. Η φωτο­γρα­φία τρα­βή­χτη­κε πριν αρχί­σει η κυνη­γε­τι­κή περί­ο­δος. Ο ίδιος ο Καρ­μα­ρέν­κο ισχυ­ρί­σθη­κε ότι η φωτο­γρα­φία είναι απο­τέ­λε­σμα επε­ξερ­γα­σί­ας με photoshop. Ωστό­σο, όπως επι­ση­μαί­νει η εφη­με­ρί­δα, παρά τις εξη­γή­σεις που έδω­σε, το κόμ­μα «Ενιαία Ρωσία» ανέ­στει­λε την ιδιό­τη­τα του ως μέλους του κόμ­μα­τος, έως ότου απο­φαν­θεί η δικαιοσύνη.

Το Μαγκα­ντάν είναι ρωσι­κό λιμά­νι στην Οχο­τσκι­κή θάλασ­σα (ΒΔ Ειρη­νι­κός), το οποίο βρί­σκε­ται 5.900 χιλιό­με­τρα ανα­το­λι­κά της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο