Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποιον φοβάται περισσότερο ο Πούτιν; (Βρέθηκε η απάντηση)

Στην αρχή είπα­με «δεν μπο­ρεί, σίγου­ρα είναι τρο­λιά» σαν κι’ αυτές που γρά­φει το «Κου­λού­ρι». Ψάχνο­ντας δια­πι­στώ­σα­με ότι δεν πρό­κει­ται για σατυ­ρι­κή ιστο­σε­λί­δα, αλλά για ενη­με­ρω­τι­κό ιστό­το­πο (olympia.gr), ως δια­χει­ρι­στής της οποί­ας ανα­φέ­ρε­ται ο δημο­σιο­γρά­φος, εκδό­της της εφη­με­ρί­δας «Η Ελλά­δα αύριο» και πρώ­ην στέ­λε­χος της ΝΔ, Σπύ­ρος Τρίψας.

Ξεπερ­νώ­ντας σε φαντα­σία τους καλύ­τε­ρους stand up κωμι­κούς και τα μεγα­λύ­τε­ρα τρολ του Twitter, ο τίτλος του άρθρου με ημε­ρο­μη­νία 25/2/2022 γρά­φει: «Πιέ­ζουν τον Κυρια­κο Μητσο­τα­κη να ηγη­θεί πρω­το­βου­λί­ας για να στα­μα­τή­σει ο πολε­μος – Ειναι λένε ο μόνος που φοβά­ται ο Πού­τιν».

(Στο σημείο ακο­λου­θεί μικρό διά­λειμ­μα για να συνέλ­θου­με απ’ τα γέλια και συνεχίζουμε…)

Ναι, καλά δια­βά­σα­τε. Το δε κεί­με­νο του άρθρου ξεπερ­νά κάθε προσ­δο­κία, πηγαί­νο­ντας την λέξη κωμω­δία κυριο­λε­κτι­κά σε άλλο επί­πε­δο. Θαυμάστε:

«Μετά και την χθε­σι­νή σύνο­δο κορυ­φής οι πιέ­σεις αλλα και οι ελπί­δες της διε­θνούς κοι­νό­τη­τας ώστε να στα­μα­τή­σει η επέ­λα­ση του Πού­τιν στην Ουκρα­νια πέφτουν πλέ­ον στον Έλλη­να πρωθυπουργό.Ο Έλλη­νας πρω­θυ­πουρ­γός ειναι ο μόνος που σύμ­φω­να με ευρω­παί­ους ανα­λυ­τές και διπλω­μά­τες, φοβά­ται ο πρό­ε­δρος Πού­τιν και ο μόνος που μπο­ρει να του επιβληθεί».

Η δε συνέ­χεια του άρθρου είναι μαγι­κή, ακρο­βα­τώ­ντας με μαε­στρία ανά­με­σα στην κωμω­δία και τον σου­ρε­α­λι­σμό (τα έντο­να γράμ­μα­τα δικά μας):

«Ήδη λοι­πόν ασκού­νται παρα­σκη­νια­κά πιέ­σεις στον Κυρια­κο Μητσο­τα­κη ωστε να ηγη­θεί πρω­το­βου­λί­ας που θα έρθει σε επα­φή με τον Ρώσο πρό­ε­δρο με στό­χο να τον συνε­τί­σει και να τον πεί­σει να συμ­βι­βα­στεί πριν ισο­πε­δω­θεί όλη η Ουκρα­νια. Ο Έλλη­νας πρω­θυ­πουρ­γός με την σεμνό­τη­τα που τον δια­κρί­νει δεν θέλει να μπει μπρο­στά σεβό­με­νος την πεί­ρα και την εμπει­ρία άλλων ηγε­τών που θα επι­θυ­μού­σαν να παί­ξουν αυτο το ρόλο και ειναι αρκε­τά μεγα­λύ­τε­ροι απο τον ίδιο και ηλι­κια­κά αλλα και σαν πολι­τι­κά μεγέθη.

Άλλω­στε οποιος σώζει τον κόσμο δεν το βρο­ντο­φω­νά­ζει. Το κανει σεμνά και ταπει­νά κρα­τώ­ντας την ικα­νο­ποί­η­ση πως προ­σφέ­ρει χωρίς οι υπό­λοι­ποι να το γνω­ρί­ζουν. Και εδώ εχου­με μια τέτοια περί­πτω­ση, ενος ανθρώ­που που προ­σφέ­ρει διαρ­κώς απο το παρα­σκή­νιο, σιω­πη­λά αλλα απο­τε­λε­σμα­τι­κά».

Δεν γνω­ρί­ζου­με ποιος έγρα­ψε το εν λόγω άρθρο και τι σκο­πούς — ενη­με­ρω­τι­κούς ή ψυχα­γω­γι­κούς- εξυ­πη­ρε­τού­σε. Οφεί­λου­με όμως να τον ευχα­ρι­στή­σου­με απο καρ­διάς για το άφθο­νο γέλιο που μας προσέφερε.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο