Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολεμική ρητορική με ευθείες απειλές από τον Ερντογάν: Θα κάνει «οτιδήποτε» για να πάρει η Τουρκία «αυτό που δικαιούται»

Με μια άκρως προ­κλη­τι­κή ομι­λία στη φιέ­στα που διορ­γά­νω­σε η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση για την επέ­τειο της νίκης στο Μαν­τζι­κέρτ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, έστει­λε ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα προς την τουρ­κι­κή αστι­κή τάξη, ότι θα δια­σφα­λί­σει με κάθε τρό­πο τα συμ­φέ­ρο­ντά της στην περιο­χή του Αιγαί­ου και της ανα­το­λι­κής Μεσογείου.

«Η Τουρ­κία στο Αιγαίο και στην ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο και στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα θα πάρει αυτό που δικαιού­ται», τόνι­σε ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος, σημειώ­νο­ντας ότι «είμα­στε απο­φα­σι­σμέ­νοι να κάνου­με οτι­δή­πο­τε πολι­τι­κό, οικο­νο­μι­κό και στρατιωτικό».

Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντο­γάν, σημεί­ω­σε ότι «η Τουρ­κία δεν είναι μια χώρα που πρέ­πει να δοκι­μα­στεί η υπο­μο­νή, η δυνα­τό­τη­τα και η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά της. Αυτό πρέ­πει να το κατα­λά­βουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνου­με, σημαί­νει πως το κάνου­με και πλη­ρώ­νου­με και το τίμη­μα. Αν υπάρ­χει κανείς που θέλει να μας αντι­με­τω­πί­σει και να πλη­ρώ­σει τίμη­μα, ας έρθει. Αν δεν υπάρ­χει, ας φύγουν από μπρο­στά μας να κάνου­με τη δική μας δου­λειά», ενώ προ­χω­ρώ­ντας παρα­πέ­ρα, δήλω­σε ότι «αυτoί που ανα­γκά­στη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν σε άθλια κατά­στα­ση την Ανα­το­λία, τώρα κάνουν ψευ­το­μα­γκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχο­λο­γία να σφυ­ρί­ζουν μέσα στο νεκροταφείο».

«Τους καλού­με να συμ­μα­ζευ­τούν, να απο­φύ­γουν ενέρ­γειες που θα τους οδη­γή­σουν σε κατα­στρο­φή», σημεί­ω­σε, ανα­φε­ρό­με­νος στην ελλη­νι­κή κυβέρνηση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο