Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολικές θερμοκρασίες και τα πρώτα χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο και στην Αττική μπορεί να φέρει η κακοκαιρία «Ζηνοβία»

Κακο­και­ρία Ζηνο­βία: Τα πρώ­τα χιό­νια σε περιο­χές της Αττι­κής με χαμη­λό υψό­με­τρο είναι πιθα­νό να φέρει η επερ­χό­με­νη κακο­και­ρία «Ζηνο­βία» έως την Κυρια­κή, ενώ στην Πάρ­νη­θα έχει ήδη χιο­νί­σει σε μεγά­λο υψόμετρο.

Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής/αρκτικής προ­έ­λευ­σης ανα­μέ­νε­ται να κινη­θούν προς την Ελλά­δα τις επό­με­νες ημέ­ρες και το απο­τέ­λε­σμα αυτής της ψυχρής εισβο­λής θα είναι η σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας και ο σχη­μα­τι­σμός της «Ζηνο­βί­ας».

Η κακο­και­ρία είναι η πρώ­τη φέτος που ανα­μέ­νε­ται να έχει αμι­γώς χει­με­ρι­νά χαρα­κτη­ρι­στι­κά και να επη­ρε­ά­σει από το Σάβ­βα­το έως τη Δευ­τέ­ρα κυρί­ως τα ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα της χώρας, καθώς επί­σης το Κεντρι­κό, Ανα­το­λι­κό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στα ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα θα εκδη­λω­θούν βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο, αλλά και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Χιο­νο­πτώ­σεις, τοπι­κά πυκνές, ανα­μέ­νο­νται στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα, καθώς και σε περιο­χές της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Θεσ­σα­λί­ας, της Ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και της Εύβοιας με πολύ χαμη­λό υψό­με­τρο (κατά τόπους και σε πεδι­νά τμή­μα­τα). Ενδε­χο­μέ­νως χιό­νια θα πέσουν επί­σης σε περιο­χές της Αττι­κής και της Βορειο­α­να­το­λι­κής Πελο­πον­νή­σου με χαμη­λό υψό­με­τρο, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Τα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα και η Κρή­τη θα επη­ρε­α­στούν από κατά τόπους και κατά περιό­δους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, καθώς και πυκνές χιο­νο­πτώ­σεις σε ορει­νές και πιθα­νώς σε ημιο­ρει­νές περιο­χές, ενώ στις Σπο­ρά­δες θα χιο­νί­σει ακό­μα και σε περιο­χές με χαμη­λό υψόμετρο.

Παράλ­λη­λα, κατά το τρι­ή­με­ρο Σάβ­βα­το 28/12 — Δευ­τέ­ρα 30/12 στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στο Αιγαίο θα επι­κρα­τή­σουν τοπι­κά πολύ θυελ­λώ­δεις άνε­μοι βορεί­ων διευθύνσεων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο