Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολυμεσική έκθεση με έργα Βίνσεντ βαν Γκογκ

Μία μεγά­λη πολυ­με­σι­κή έκθε­ση εικό­νας και ήχου που παρου­σιά­ζει τα έργα του Βίν­σεντ βαν Γκογκ σε δια­δρα­στι­κή δια­δι­κα­σία με το κοι­νό, σταθ­μεύ­ει στο Μέγα­ρο Μου­σι­κής, από 7 Νοεμ­βρί­ου 2017 έως τις 5 Μαρ­τί­ου 2018.

Οι 3.000 πίνα­κες του μεγά­λου Ολλαν­δού ζωγρά­φου, σκί­τσα του μαζί με κινού­με­νες εικό­νες, προ­βάλ­λο­νται από το σύστη­μα υψη­λής τεχνο­λο­γί­ας SENSORY4™ παντού. Στους τοί­χους, τις κολώ­νες, τις ορο­φές, το πάτω­μα. Σε χώρο 1.500 τ.μ, μέσα από σαρά­ντα πολυ­κά­να­λους προ­βο­λείς υψη­λής ευκρί­νειας και ήχο υψη­λής πιστό­τη­τας δημιουρ­γούν μία τριασ­διά­στα­τη απει­κό­νι­ση σε αυτές τις πολ­λα­πλές επι­φά­νειες. Οι ρέου­σες εικό­νες και οι ψηφια­κοί ήχοι δημιουρ­γούν ένα πολυ­θέ­α­μα με τα αρι­στουρ­γή­μα­τα του βαν Γκογκ και ένα ψηφια­κό ταξί­δι στα μέρη που έζη­σε και δημιούρ­γη­σε, στο Άμστερ­νταμ, την Προ­βη­γκία, το Παρί­σι, την Αρλ, το Σεν Ρεμύ.

Η τρισ­διά­στα­τη εικα­στι­κή έκθε­ση με τίτλο Van Gogh Alive-The experience, έχει, μέχρι στιγ­μής, περιο­δεύ­σει σε 35 μητρο­πό­λεις του κόσμου και την έχουν επι­σκε­φθεί περισ­σό­τε­ροι από 10.000.000 θεα­τές, ανα­φέ­ρουν οι διοργανωτές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο