Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολύνεκρη έκρηξη στο Αφγανιστάν — Αναφορές για δεκάδες νεκρούς

Έκρη­ξη σημειώ­θη­κε σε Τζα­μί  Σιι­τών στο Κου­ντούζ του Αφγα­νι­στάν, την ώρα της προ­σευ­χής της Παρα­σκευ­ής. Υπάρ­χουν ανα­φο­ρές από πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων για πάνω από 100 νεκρούς που ωστό­σο δεν έχουν ακό­μα επιβεβαιωθεί.

Σύμ­φω­να με νοσο­κο­μεια­κές πηγές, τις οποί­ες επι­κα­λεί­ται το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, υπάρ­χουν του­λά­χι­στον 15 νεκροί και περισ­σό­τε­ροι από 90 τραυ­μα­τί­ες. Άλλες πλη­ρο­φο­ρί­ες κάνουν λόγο για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυ­μα­τί­ες, σύμ­φω­να με αντα­πο­κρι­τή του Iran International.

Σύμ­φω­να με το reuters μέχρι στιγ­μής επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι υπάρ­χουν δεκά­δες νεκροί.

Το αφγα­νι­κό TOLOnews ανα­φέ­ρει ότι τοπι­κοί αξιω­μα­τού­χοι επι­βε­βαί­ω­σαν την έκρη­ξη αλλά προς το παρόν δεν έχουν δώσει πλη­ρο­φο­ρί­ες για τα αίτια της επίθεσης.

«Σήμε­ρα το από­γευ­μα, σημειώ­θη­κε έκρη­ξη σε τζα­μί σιι­τών… με απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θούν και να τραυ­μα­τι­στούν συμπα­τριώ­τες μας», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος των Ταλι­μπάν Ζαμπιου­λάχ Μου­τζα­χίντ στο Twitter, προ­σθέ­το­ντας ότι ειδι­κή μονά­δα φτά­νει στο σημείο.

Τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες, σημειώ­θη­καν αρκε­τές επι­θέ­σεις, μετα­ξύ των οποί­ων μία σε τζα­μί στην Καμπούλ. Το Ισλα­μι­κό Κρά­τος ανέ­λα­βε την ευθύ­νη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο