Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: Αύξηση των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη ύστερα από έξι εβδομάδες μείωσης

Ο αριθ­μός των νέων κρου­σμά­των της Covid-19 αυξά­νε­ται και πάλι στην Ευρώ­πη, ύστε­ρα από έξι εβδο­μά­δες μεί­ω­σης, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο περι­φε­ρεια­κός επι­κε­φα­λής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας (ΠΟΥ).

«Την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, τα νέα κρού­σμα­τα της Covid-19 στην Ευρώ­πη αυξή­θη­καν κατά 9% για να φθά­σουν λίγο πάνω από το ένα εκα­τομ­μύ­ριο. Αυτό βάζει τέλος σε μια πολ­λά υπο­σχό­με­νη μεί­ω­ση έξι εβδο­μά­δων στα νέα κρού­σμα­τα, με πάνω από το ήμι­συ της περιο­χή μας να κατα­γρά­φει αυξα­νό­με­νο αριθ­μό νέων κρου­σμά­των», δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου ο Χανς Κλού­γκε, επι­κε­φα­λής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

«Οι συνε­χι­ζό­με­νες πιέ­σεις στα νοσο­κο­μεία μας και τους υγειο­νο­μι­κούς εργα­ζο­μέ­νους μας αντι­με­τω­πί­ζο­νται με πρά­ξεις ιατρι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης μετα­ξύ των Ευρω­παί­ων γει­τό­νων. Ωστό­σο, ένα χρό­νο και πλέ­ον μετά την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας, τα υγειο­νο­μι­κά μας συστή­μα­τα δεν θα έπρε­πε να είναι σε αυτή την κατά­στα­ση», δήλω­σε ο Κλού­γκε σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο