Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: Ενδείξεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού στην Ευρώπη — #Covid-19

Η υγειο­νο­μι­κή κατά­στα­ση παρα­μέ­νει δρα­μα­τι­κή στην Ευρώ­πη, όπου η Ισπα­νία υπε­ρέ­βη το όριο των 4.000 θανά­των σήμε­ρα και όπου τα νοσο­κο­μεία του Λον­δί­νου αντι­με­τω­πί­ζουν ένα ατε­λεί­ω­το τσου­νά­μι σοβα­ρών κρου­σμά­των της επι­δη­μί­ας, αλλά ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας βλέ­πει «ενθαρ­ρυ­ντι­κές ενδεί­ξεις» επι­βρά­δυν­σης της εξά­πλω­σης της νόσου Covid-19 στην ευρω­παϊ­κή ήπειρο.

Απέ­να­ντι σε μία πρω­το­φα­νή παγκό­σμια κρί­ση, τηλε­διά­σκε­ψη κορυ­φής θα φέρει σήμε­ρα μαζί τους ηγέ­τες της G20 σε μία προ­σπά­θεια συντο­νι­σμέ­νης αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας, η οποία, σύμ­φω­να με τον ΟΗΕ, απει­λεί ολό­κλη­ρη την ανθρω­πό­τη­τα, παρά την λήψη μέτρων καρα­ντί­νας που αφο­ρούν τρία δισε­κα­τομ­μύ­ρια ανθρώπους.

Το Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο αφιε­ρώ­νει επί­σης στην επι­δη­μία ειδι­κή συνε­δρί­α­ση με θέμα επεί­γο­ντα μέτρα για την αντι­με­τώ­πι­ση του κορονοϊού.

Στο Λον­δί­νο, τα δημό­σια νοσο­κο­μεία αντι­με­τω­πί­ζουν «συνε­χές τσου­νά­μι» σοβα­ρών περι­στα­τι­κών της νόσου, που συνο­δεύ­ε­ται από πρω­το­φα­νή ποσο­στά απου­σί­ας του ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού λόγω προ­σβο­λής από τον ιό.

Η Ευρώ­πη πλη­ρώ­νει βαρύ τίμη­μα στην επι­δη­μία .«Αν και η κατά­στα­ση παρα­μέ­νει πολύ ανη­συ­χη­τι­κή, αρχί­ζου­με να βλέ­που­με ενθαρ­ρυ­ντι­κές ενδεί­ξεις», δήλω­σε ωστό­σο σήμε­ρα ο διευ­θυ­ντής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας για την Ευρώ­πη Χανς Κλούγκε.

Η αύξη­ση του αριθ­μού των κρου­σμά­των στην Ιτα­λία (7.500 θάνα­τοι) μοιά­ζει να επι­βρα­δύ­νε­ται, «αλλά είναι ακό­μη πολύ νωρίς για να πού­με ότι η παν­δη­μία έχει φθά­σει στην κορύ­φω­σή της στην χώρα αυτή», πρό­σθε­σε ο Χανς Κλούγκε.

Η Ισπα­νία, η δεύ­τε­ρη μετά την Κίνα πλέ­ον πλη­γεί­σα χώρα στον κόσμο ως προς τον αριθ­μό των θανά­των, ξεπέ­ρα­σε σήμε­ρα το όριο των 4.000 νεκρών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο