Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: Επανεμφάνιση του κορονοϊού στο Πεκίνο

Περισ­σό­τε­ρα από 100 νέα κρού­σμα­τα της Covid-19 κατα­γρά­φη­καν στο Πεκί­νο, μετά την επα­νεμ­φά­νι­ση της νόσου στην κινε­ζι­κή πρω­τεύ­ου­σα, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγείας.

“Ακό­μη και οι χώρες που απέ­δει­ξαν την ικα­νό­τη­τά τους να εξα­λεί­ψουν τη μετά­δο­ση της Covid-19 πρέ­πει να παρα­μεί­νουν προ­σε­κτι­κές απέ­να­ντι στην πιθα­νό­τη­τα μιας “επα­νεμ­φά­νι­σης” του ιού, προει­δο­ποί­η­σε ο γενι­κός διευ­θυ­ντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντα­νόμ Γκε­μπρε­γέ­σους κατά τη διάρ­κεια δια­δι­κτυα­κής συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

“Την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, η Κίνα έκα­νε λόγο για μια νέα εστία στο Πεκί­νο, έπει­τα από 50 και πλέ­ον ημέ­ρες κατά τις οποί­ες δεν κατα­γρά­φη­κε κανέ­να κρού­σμα σε αυτή την πόλη. Περισ­σό­τε­ρα από 100 κρού­σμα­τα έχουν επι­βε­βαιω­θεί τώρα. Η προ­έ­λευ­ση και η έκτα­ση της επι­δη­μί­ας διε­ρευ­νώ­νται”, πρόσθεσε.

Ανώ­τε­ρη επι­δη­μιο­λό­γος του ΠΟΥ, η Μαρία Βαν Κέρ­χοφ, διευ­κρί­νι­σε ότι κανέ­νας θάνα­τος δεν έχει κατα­γρα­φεί επί του παρόντος.

“Έπει­τα από 50 και πλέ­ον ημέ­ρες χωρίς σημα­ντι­κή τοπι­κή μετά­δο­ση, μια τέτοια εστία είναι ανη­συ­χη­τι­κή. Πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θεί και να ελεγ­χθεί, και αυτό ακρι­βώς κάνουν οι κινε­ζι­κές αρχές”, υπο­γράμ­μι­σε από την πλευ­ρά του ο διευ­θυ­ντής του Οργα­νι­σμού για κατα­στά­σεις έκτα­κτης υγειο­νο­μι­κής ανά­γκης Μάικλ Ράιαν.

Ο νέος κορο­νο­ϊ­ός έδει­χνε να έχει σχε­δόν εξα­λει­φθεί στη χώρα, όπου εμφα­νί­στη­κε στα τέλη του 2019 στην Ουχάν, στην κεντρι­κή Κίνα. Μέχρι να εντο­πι­στεί μια νέα εστία στην πρω­τεύ­ου­σα την περα­σμέ­νη εβδομάδα.

Η επα­νεμ­φά­νι­ση της νόσου Covid-19 στο Πεκί­νο, όπου νέα κρού­σμα­τα συν­δέ­ο­νται με την αγο­ρά Σιν­φά­ντι, μια πολύ μεγά­λη αγο­ρά χον­δρι­κής στη νότια πλευ­ρά της πόλης, οδή­γη­σε σε νέες καρα­ντί­νες σε κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές και σε πρό­σθε­τους δια­γνω­στι­κούς ελέγ­χους. Αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις και πολι­τι­στι­κά κέντρα έκλει­σαν ξανά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο