Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: «Πολύ ανησυχητική» η εξέλιξη της επιδημίας στην Ευρώπη

Η εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας Covid-19 στην Ευρώ­πη είναι «πολύ ανη­συ­χη­τι­κή», παρά το γεγο­νός ότι η κατά­στα­ση δεν είναι αντί­στοι­χη με αυτήν που επι­κρα­τού­σε την άνοι­ξη, προει­δο­ποί­η­σε ο επι­κε­φα­λής της ευρω­παϊ­κής υπη­ρε­σί­ας του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας κατά την διάρ­κεια online ενη­μέ­ρω­σης των δημοσιογράφων.

«Ο αριθ­μός των ημε­ρή­σιων κρου­σμά­των αυξά­νε­ται, οι εισα­γω­γές στα νοσο­κο­μεία επί­σης. Η Covid-19 είναι πλέ­ον η πέμ­πτη αιτία θανά­του και έχου­με φθά­σει το όριο των 1.000 θανά­των ημε­ρη­σί­ως», δήλω­σε ο Χανς Κλού­γκε κατά την διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

«Παρά το γεγο­νός ότι κατα­γρά­φου­με δύο ή τρεις φορές περισ­σό­τε­ρα νέα κρού­σμα­τα ανά ημέ­ρα σε σχέ­ση με την κορύ­φω­ση του Απρι­λί­ου, εξα­κο­λου­θού­με να έχου­με πέντε φορές λιγό­τε­ρους θανά­τους», τόνι­σε ωστό­σο ο Χανς Κλού­γκε, επι­μέ­νο­ντας στην σημα­σία των νέων μέτρων που τίθε­νται σε ισχύ σε ολό­κλη­ρη την Ευρώ­πη για την ανά­σχε­ση της επιδημίας.

«Είναι η ενδε­δειγ­μέ­νη και ανα­γκαία αντί­δρα­ση σε αυτό που μας δεί­χνουν τα στοι­χεία: η μετά­δο­ση γίνε­ται και οι πηγές της μόλυν­σης βρί­σκο­νται μεσά στα σπί­τια και τους εσω­τε­ρι­κούς δημό­σιους χώρους και μετα­ξύ των ατό­μων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτο­προ­στα­σί­ας», είπε.

Στην ευρω­παϊ­κή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περι­λαμ­βά­νει 53 χώρες, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ρωσί­ας, έχουν επι­σή­μως κατα­γρα­φεί άνω των 7,25 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού και περί τους 250.000 θανά­τους, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του ΠΟΥ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο