Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Που πρέπει να βάλετε αντιολισθητικές αλυσίδες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Ο παγε­τός και η χιο­νό­πτω­ση καθι­στούν ιδιαί­τε­ρα δύσκο­λη την κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των σε αρκε­τά σημεία του οδι­κού δικτύ­ου της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, με απο­τέ­λε­σμα η κίνη­ση των οχη­μά­των να διε­ξά­γε­ται μόνο με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυσίδες.

Σύμ­φω­να με τη Γενι­κή Περι­φε­ρεια­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και βάσει στοι­χεί­ων που γνω­στο­ποι­ή­θη­καν γύρω στις 9 το πρωί, αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες χρειά­ζο­νται τα οχή­μα­τα στο οδι­κό δίκτυο της Ημα­θί­ας και συγκε­κρι­μέ­να από το 85o έως το 97o χιλιό­με­τρο της παλαιάς εθνι­κής οδού Θεσ­σα­λο­νί­κης — Κοζά­νης (μέσω Καστα­νιάς), από το 14ο χιλιό­με­τρο της επαρ­χια­κής οδού Βέροιας — Χιο­νο­δρο­μι­κού Κέντρου Σελί­ου και από το 21o χιλιό­με­τρο της επαρ­χια­κής οδού Βέροιας — Δασκίου.

Στον νομό Κιλ­κίς, απα­ραί­τη­τες είναι οι αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες από το 12o χιλιό­με­τρο της επαρ­χια­κής οδού Γου­μέ­νισ­σας — Λιβα­δί­ων, στο επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο Φανού — Σκρα, εντός των δημο­τι­κών δια­με­ρι­σμά­των του Δήμου Κιλ­κίς, στους επαρ­χια­κούς δρό­μους του πρώ­ην Δήμου Πικρο­λί­μνης και στην επαρ­χια­κή οδό Μικρο­κά­μπου — Ξηροχωρίου.

Στον νομό Πέλ­λας, με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες στο δημο­τι­κό οδι­κό δίκτυο του Δήμου Έδεσ­σας και στο οδι­κό δίκτυο προς το Χιο­νο­δρο­μι­κό Κέντρο Βόρα.

Στο νομό Σερ­ρών, απα­ραί­τη­τη είναι η χρή­ση αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων από το 18o έως το 26o χιλιό­με­τρο της επαρ­χια­κής οδού Σερ­ρών — Λαϊλιά.

Στο νομό Χαλ­κι­δι­κής, η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των διε­ξά­γε­ται με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες στην παλαιά εθνι­κή οδό Θεσ­σα­λο­νί­κης — Ιερισ­σού (μέσω Ταξιάρ­χη) από Παλαιό­κα­στρο έως Αρναία, στην επαρ­χια­κή οδό Νεο­χω­ρί­ου — Βαρ­βά­ρας — Ολυ­μπιά­δος, στη δασι­κή οδό Πολυ­γύ­ρου — Ταξιάρ­χη και σε όλο το μήκος του οδι­κού δικτύ­ου του Αγί­ου Όρους.

Στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της αστυ­νο­μι­κής διεύ­θυν­σης αλυ­σί­δες χρειά­ζο­νται στις επαρ­χια­κές οδούς:

  • Φλώ­ρι­νας – Καστο­ριάς, από 20 ο έως 30ο χλμ., (μέσω Βιτσί­ου). Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • Καστο­ριάς — Φλώ­ρι­νας (μέσω Βιτσί­ου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο