Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια; Ο Δ. Κουτσούμπας πετσοκόβει τους «Παπαρατσένκο» του αντικομμουνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον πιο εύστο­χο τρό­πο απά­ντη­σε στους τσαρ­λα­τά­νους του αντι­κομ­μου­νι­σμού ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας σήμε­ρα από το βήμα της Βου­λής, κατά την διάρ­κεια της συζή­τη­σης για την πρό­τα­ση μομφής.

Ανα­φε­ρό­με­νος σε δημο­σιεύ­μα­τα που είδαν πρό­σφα­τα το φως της δημο­σιό­τη­τας («Εστία», «Δημο­κρα­τία», κλπ) και τα οποία δήθεν… «απο­κά­λυ­πταν» μυστι­κά για την δρά­ση του ΔΣΕ και του ΚΚΕ, μέσω «απο­χα­ρα­κτη­ρι­σμέ­νων αρχεί­ων της ΕΣΣΔ», ο Δ. Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων:

«Όσο θα περ­νά­ει απ’ το μυα­λό σας ότι οι δυό αυτές απλές κου­βέ­ντες — “ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό στο δρό­μο της ανα­τρο­πής με συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ” — τόσο τα επι­τε­λεία σας, τα μέσα σας, θα ξεθά­βουν όλον εκεί­νο τον αντι­κομ­μου­νι­στι­κό οχε­τό, όπως κάνε­τε κι’ αυτές τις μέρες, όπου ανα­κα­λύ­ψα­τε δήθεν απο­κα­λυ­πτι­κά τάχα άγνω­στα έγγρα­φα- λέτε- που το ΚΚΕ βέβαια τα έχει δώσει στη δημο­σιό­τη­τα εδώ και πάρα πολ­λά χρό­νια. Χώρια που είναι γνω­στό ότι με τέτοιες, ανυ­πό­στα­τες επί της ουσί­ας, κατη­γο­ρί­ες εκτε­λέ­σθη­καν, φυλα­κί­στη­καν, εξο­ρί­στη­καν, βασα­νί­στη­καν, χιλιά­δες αγω­νι­στές απ’ το 1944 έως το 1974 και απ’ το μετεμ­φυ­λια­κό κρά­τος, μετά το 1949».

Στο σημείο αυτό, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας έδω­σε πραγ­μα­τι­κό ρεσι­τάλ ανα­φε­ρό­με­νος στον ιστο­ρι­κό Σερ­γκέι Ραν­τσέν­κο (του οποί­ου έρευ­νες επι­κα­λού­νται οι εγχώ­ριοι αντι­κομ­μου­νι­στές), λέγοντας:

«Και καλά, αυτός ο, πως τον λένε, αυτός ο ξένος ιστο­ρι­κός, ιστο­ριο­δή­φης, τον ξεχνάω, Παπα… Παπα­ρά, Παπα­ρα­τσέν­κο, κάπως έτσι. Παπά­ρα τσένκο!».

Πέρα από το χιου­μο­ρι­στι­κό της λαν­θα­σμέ­νης από­δο­σης του ονό­μα­τος του Ραν­τσέν­κο, η ανα­φο­ρά αυτή του Δ. Κου­τσού­μπα ται­ριά­ζει «γάντι» στους εγχώ­ριους τσαρ­λα­τά­νους του αντι­κομ­μου­νι­σμού — τους «Παπα­ρα­τσέν­κο» του αντι­κομ­μου­νι­σμού — που νόμι­ζαν ότι έκα­ναν την μεγά­λη… απο­κά­λυ­ψη, με την οποία ήλπι­ζαν να σπι­λώ­σουν το ΚΚΕ και την ιστο­ρία του. Κού­νια που τους κούναγε…

Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια;

«Τώρα φταίω εγώ να πω, “που τα βρή­κα­τε αυτά τα φυντά­νια”;», ανα­ρω­τή­θη­κε με χιού­μορ ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρό­σθε­σε: «Ένα από αυτά τα φυντά­νια, ο γνω­στός αντι­κομ­μου­νι­στής Μαραν­τζί­δης, που έκα­νε καριέ­ρα για το μίσος του με το ΕΑΜ, για τον Δημο­κρα­τι­κό Στρα­τό, σήμε­ρα όλως τυχαί­ως αρθρο­γρα­φεί και στην «Αυγή» και στην «Καθη­με­ρι­νή». Να τον χαί­ρε­στε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανα­φο­ρι­κά με τις… «απο­κα­λύ­ψεις» των αστι­κών εφη­με­ρί­δων για τον ΔΣΕ και το ΚΚΕ, δια­βά­στε το παρα­κά­τω άρθρο του Κ. Σκο­λα­ρί­κου που δημο­σιεύ­θη­κε στον «Ριζο­σπά­στη» του Σαββατοκύριακου.

Σιγά την απο­κά­λυ­ψη! Τα “απο­χα­ρα­κτη­ρι­σμέ­να” έγγρα­φα και οι χαρα­κτη­ρι­σμέ­νοι απο­λο­γη­τές της καπι­τα­λι­στι­κής εξουσίας

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο