Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ-COVID-19: Ο νέος κοροναϊός δεν εξαπλώνεται με “δραματικούς” ρυθμούς εκτός της Κίνας

Τα κρού­σμα­τα του νέου κορο­ναϊ­ού δεν αυξά­νο­νται με δρα­μα­τι­κούς ρυθ­μούς εκτός της Κίνας με εξαί­ρε­ση τους επι­βά­τες στο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο, που βρί­σκε­ται σε καρα­ντί­να, σε λιμά­νι της Ιαπω­νί­ας, είπε σήμε­ρα ο Μάικ Ράιαν, ο επι­κε­φα­λής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας για το πρό­γραμ­μα Εκτά­κτων Αναγκών.

Όπως εξή­γη­σε ο Ράιαν, η αύξη­ση κατά περί­που 14.000 των κρου­σμά­των σε μία ημέ­ρα, που ανα­κοί­νω­σε η Κίνα, αντι­κα­το­πτρί­ζει την αλλα­γή στην προ­σέγ­γι­ση να κατα­γρά­φο­νται ασθε­νείς στην επαρ­χία Χου­μπέι, η μόλυν­ση των οποί­ων επι­βε­βαιώ­νε­ται με ακτι­νο­γρα­φία θώρα­κα κι όχι μονά­χα εκεί­νων που επι­βε­βαιώ­θη­καν μέσω αιμα­το­λο­γι­κών εξετάσεων.

«Είναι καί­ρια κατα­νοη­τό ότι τα περισ­σό­τε­ρα από αυτά τα κρού­σμα­τα σχε­τί­ζο­νται με ένα διά­στη­μα που πηγαί­νει πίσω μέρες και εβδο­μά­δες και εκ των υστέ­ρων κατα­γρά­φη­καν ως κρού­σμα­τα, σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις ακό­μα και στην αρχή της ίδιας της επι­δη­μί­ας» επι­σή­μα­νε κατά τη διάρ­κεια μιας συνέ­ντευ­ξης τύπου στην έδρα του ΠΟΥ.

«Εκτός των κρου­σμά­των στο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο Diamond Princess δεν βλέ­που­με μια δρα­μα­τι­κή αύξη­ση στη μετά­δο­ση εκτός της Κίνας» τόνι­σε ο ίδιος.

Σαρά­ντα τέσ­σε­ρα νέα κρού­σμα­τα κατα­γρά­φη­καν σήμε­ρα στο Diamond Princess, με απο­τέ­λε­σμα ο συνο­λι­κός αριθ­μός τους να ανέρ­χε­ται σε 219, αν και οι αρχές γνω­στο­ποί­η­σαν ότι σε ορι­σμέ­νους από τους ηλι­κιω­μέ­νους επι­βά­τες θα επι­τρα­πεί να απο­βι­βα­στούν αύριο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο