Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πούτιν: Αντικατάσταση της Wikipedia με μία πιο «αξιόπιστη» ρωσική εναλλακτική της

Ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν τάχθη­κε σήμε­ρα υπέρ της δημιουρ­γί­ας μιας ρωσι­κής δια­δι­κτυα­κής εγκυ­κλο­παί­δειας, περισ­σό­τε­ρο «αξιό­πι­στης» σε σχέ­ση με τη Wikipedia.

«Ανα­φο­ρι­κά με τη Wikipedia (…) είναι καλύ­τε­ρο να την αντι­κα­τα­στή­σου­με με τη νέα μεγά­λη ρωσι­κή εγκυ­κλο­παί­δεια σε ηλε­κτρο­νι­κή μορ­φή», είπε ο πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας από το Κρεμ­λί­νο, κατά τη διάρ­κεια της συνε­δρί­α­σης μιας επι­τρο­πής για το μέλ­λον της ρωσι­κής γλώσ­σας, μετα­δί­δει το ρωσι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA Novosti.

Ο Ρώσος ηγέ­της ανα­φε­ρό­ταν σε μια ρωσι­κή εγκυ­κλο­παί­δεια που κυκλο­φό­ρη­σε μετα­ξύ 2007–2014, που είναι απο­κλει­στι­κά δια­θέ­σι­μη έως σήμε­ρα σε έντυ­πη μορφή.

«Του­λά­χι­στον, θα πρό­κει­ται για αξιό­πι­στες πλη­ρο­φο­ρί­ες, που θα παρου­σιά­ζο­νται με ωραίο και σύγ­χρο­νο τρό­πο», συμπλή­ρω­σε ο Πούτιν.

Η ρωσι­κή κυβέρ­νη­ση σχε­διά­ζει να δαπα­νή­σει σχε­δόν 1,7 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ρού­βλια (26,7 εκα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια) τα επό­με­να τρία χρό­νια για τη δημιουρ­γία μιας ρωσι­κής δια­δι­κτυα­κής εγκυ­κλο­παί­δειας, σύμ­φω­να με επί­ση­μα έγγρα­φα που δημο­σιεύ­τη­καν τον Σεπτέμβριο.

Σήμε­ρα, ο Πού­τιν απά­ντη­σε στα σχό­λια που έκα­νε ο πρύ­τα­νης ενός πανε­πι­στη­μί­ου, ο οποί­ος δια­μαρ­τυ­ρή­θη­κε για το γεγο­νός ότι δικα­στή­ρια κατα­φεύ­γουν στη Wikipedia, προ­κει­μέ­νου να έχουν πρό­σβα­ση στις απο­φά­σεις της δικαιοσύνης.

Η ρωσι­κή εκδο­χή του συγκε­κρι­μέ­νου ιστό­το­που δια­θέ­τει περισ­σό­τε­ρα από ενά­μι­ση εκα­τομ­μύ­ριο άρθρα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο