Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πούτιν: Η απάντηση θα είναι σκληρή

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν δήλω­σε σήμε­ρα πως η Ουκρα­νία διε­νήρ­γη­σε “τρο­μο­κρα­τι­κές ενέρ­γειες” ενα­ντί­ον της Ρωσί­ας και δεσμεύ­θη­κε να αντι­δρά­σει σθε­να­ρά, αν συνεχιστούν.

Σε σχό­λια που μετα­δό­θη­καν από την τηλε­ό­ρα­ση, ο Πού­τιν είπε πως η Μόσχα εξα­πέ­λυ­σε σήμε­ρα επι­θέ­σεις με πυραύ­λους μεγά­λου βελη­νε­κούς ενα­ντί­ον ενερ­γεια­κών, στρα­τιω­τι­κών και τηλε­πι­κοι­νω­νια­κών υπο­δο­μών της Ουκρα­νί­ας σε αντί­ποι­να για την επί­θε­ση σε μια ζωτι­κής σημα­σί­ας γέφυ­ρα που ενώ­νει τη Ρωσία με την προ­σαρ­τη­θεί­σα χερ­σό­νη­σο της Κρι­μαί­ας το Σαββατοκύριακο.

“Είναι προ­φα­νές πως οι μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες της Ουκρα­νί­ας διέ­τα­ξαν, οργά­νω­σαν και διε­νήρ­γη­σαν την τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση που είχε στό­χο να κατα­στρέ­ψει κρί­σι­μες πολι­τι­κές υπο­δο­μές”, δήλω­σε ο Πού­τιν για την έκρη­ξη στη γέφυρα.

Ουκρα­νοί αξιω­μα­τού­χοι εξέ­φρα­σαν την ικα­νο­ποί­η­σή τους μετά την έκρη­ξη, όμως το Κίε­βο δεν έχει ανα­λά­βει την ευθύνη.

Διά­φο­ρες πόλεις στην Ουκρα­νία έμει­ναν χωρίς ρεύ­μα ή νερό και αρκε­τοί άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν σε ρωσι­κά πυραυ­λι­κά πλήγ­μα­τα σε περισ­σό­τε­ρες από 12 ουκρα­νι­κές πόλεις σήμε­ρα το πρωί.

Ο Πού­τιν είπε πως η Ρωσία θα απα­ντή­σει “σκλη­ρά” σε οποιεσ­δή­πο­τε περαι­τέ­ρω επι­θέ­σεις από την Ουκρανία.

“Αν συνε­χι­στούν οι από­πει­ρες διε­νέρ­γειας τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σε­ων στο έδα­φός μας, οι απα­ντή­σεις της Ρωσί­ας θα είναι σκλη­ρές και στην κλί­μα­κά τους θα αντα­πο­κρί­νο­νται στο επί­πε­δο των απει­λών που δημιουρ­γού­νται για τη Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία. Κανείς δεν πρέ­πει να έχει καμία αμφι­βο­λία γι΄αυτό”, είπε ο Πούτιν.

Για την έκρη­ξη στη γέφυ­ρα της Κρι­μαί­ας είπε ότι ήταν τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση με στό­χο την κατα­στρο­φή πολι­τι­κών υπο­δο­μών. «Τα δεδο­μέ­να των ερευ­νών, καθώς και οι επι­χει­ρη­σια­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες, δεί­χνουν ότι η έκρη­ξη στις 8 Οκτω­βρί­ου είναι τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια », είπε χαρακτηριτικά.

Κατη­γό­ρη­σε το Κίε­βο για τρο­μο­κρα­τι­κές ενέρ­γειες κι ανα­κοί­νω­σε τρεις τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις από το Κίε­βο κατά του πυρη­νι­κού σταθ­μού του Κουρσκ. Επι­πλέ­ον, ο ανέ­φε­ρε ότι το Κίε­βο προ­σπα­θεί να υπο­νο­μεύ­σει ένα τμή­μα­τα του αγω­γού Turkish Stream.

Ανέ­φε­ρε ότι «προ­φα­νώς, οι εγκέ­φα­λοι, οι οργα­νω­τές και οι δρά­στες της τρο­μο­κρα­τι­κής επί­θε­σης στη Γέφυ­ρα της Κρι­μαί­ας είναι οι ουκρα­νι­κές ειδι­κές υπη­ρε­σί­ες. Το καθε­στώς του Κιέ­βου χρη­σι­μο­ποιεί τρο­μο­κρα­τι­κές μεθό­δους για μεγά­λο χρο­νι­κό διά­στη­μα. Το Κίε­βο έχει τοπο­θε­τη­θεί στο ίδιο επί­πε­δο με τις διε­θνείς τρο­μο­κρα­τι­κές ομά­δες» είπε ο πρόεδρος.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο