Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ: «Ελεύ­θε­ροι Πολιορ­κη­μέ­νοι» του Γ. Μαρ­κό­που­λου τη Δευ­τέ­ρα 18 Σεπτέμβρη

Το έργο του «Ελεύ­θε­ροι Πολιορ­κη­μέ­νοι» σε ποί­η­ση Διο­νυ­σί­ου Σολω­μού, θα διευ­θύ­νει ο μεγά­λος μου­σι­κο­συν­θέ­της Γιάν­νης Μαρ­κό­που­λος τη Δευ­τέ­ρα 18 Σεπτέμ­βρη, στις 9 μ.μ., στο Κηπο­θέ­α­τρο Παπά­γου (οδός Κορυ­τσάς, 6η στά­ση Παπά­γου), στο πλαί­σιο του 23ου Φεστι­βάλ του Δήμου Παπά­γου — Χολαργού

Συμ­με­τέ­χει η «Εθνι­κή Συμ­φω­νι­κή Ορχή­στρα της ΕΡΤ».

Ερμη­νεύ­ουν ο Κώστας Μακε­δό­νας, ο Μανώ­λης Χατζη­μα­νώ­λης, η σοπρά­νο Άννα Παπα­δο­πού­λου και ο βαρύ­το­νος Τάσος Απο­στό­λου.

Αφή­γη­ση: Μάνια Παπα­δη­μη­τρί­ου

Μαζί τους η «Πολυ­φω­νι­κή Χορω­δία Πάτρας».

Ο Γιάν­νης Μαρ­κό­που­λος άρχι­σε να μελο­ποιεί σχε­διά­σμα­τα του ποι­ή­μα­τος στη δεκα­ε­τία του ’60. Με αφορ­μή τους αγώ­νες της νεο­λαί­ας την περί­ο­δο δικτα­το­ρί­ας συνέ­χι­σε να εργά­ζε­ται πάνω στο ποί­η­μα και το έργο πρω­το­πα­ρου­σιά­στη­κε το 1977.

ΘΕΑΤΡΟ

“Άλκη­στη” του Ευρι­πί­δη στο Θέα­τρο Βράχων

Το Εθνι­κό Θέα­τρο προ­σεγ­γί­ζει ένα από τα πιο προ­κλη­τι­κά έργα του Ευρι­πί­δη, την «Άλκη­στη», ανα­θέ­το­ντας την παρου­σί­α­σή της στην Κατε­ρί­να Ευαγ­γε­λά­του. Μετά την πρε­μιέ­ρα της παρά­στα­σης στο Αρχαίο Θέα­τρο της Επι­δαύ­ρου, στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Αθη­νών και Επι­δαύ­ρου, η«Άλκηστη» συνε­χί­ζει την περιο­δεία της. Έργο που φέρει επί σκη­νής τον θρί­αμ­βο επί του θανά­του, η Άλκη­στη, το πρώ­το από τα σωζό­με­να του Ευρι­πί­δη (438 π.Χ.), προ­κά­λε­σε ατε­λεύ­τη­τες συζη­τή­σεις για το είδος στο οποίο ανή­κει, εξαι­τί­ας της συνύ­παρ­ξης τρα­γι­κών και κωμι­κών στοι­χεί­ων. Παράλ­λη­λα, η εμφα­νής σοφι­στι­κή επί­δρα­ση πυρο­δό­τη­σε σει­ρά από θέμα­τα ηθι­κής των δια­προ­σω­πι­κών σχέ­σε­ων. Στις 21.00. Τιμές εισι­τη­ρί­ων: 12 έως 15 ευρώ.

«Η Συνα­να­στρο­φή» της Λού­λας Ανα­γνω­στά­κη στο Παλαιό Ελαιουρ­γείο Ελευσίνας

Ένα από τα λιγό­τε­ρο γνω­στά ‑και το πρώ­το της τρί­πρα­κτο- έργα της Λού­λας Ανα­γνω­στά­κη, «Η Συνα­να­στρο­φή», παρου­σιά­ζε­ται ξανά, πενή­ντα χρό­νια μετά το πρώ­το της ανέ­βα­σμα (1967, Εθνι­κό Θέα­τρο — Κεντρι­κή σκη­νή), στην Ελευ­σί­να αυτή τη φορά, στο Παλαιό Ελαιουρ­γείο σε σκη­νο­θε­σία Ανδρο­νί­κης Χρι­στά­κη και σε συμπα­ρα­γω­γή με τα ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017. Παρα­λία Ελευ­σί­νας (Κανελ­λο­πού­λου και Δρα­γού­μη). Στις 20:30. Τιμές εισι­τη­ρί­ων:  5 έως 12 ευρώ.

«Μια βρα­διά με τη Μαρία Κάλ­λας» στο Ίδρυ­μα Θεοχαράκη

Στο πλαί­σιο της έκθε­σης “Μαρία Κάλ­λας: Ο μύθος ζει” παρου­σιά­ζε­ται ένα μονό­πρα­κτο έργο για το αγγλό­φω­νο κοι­νό, από τη Maria Bakalis, που έρχε­ται ειδι­κά από το Σικά­γο για αυτή την περί­στα­ση. Το δρά­μα, το πάθος, την αγά­πη για την τέχνη της όπε­ρας της θρυ­λι­κής Ελλη­νί­δας σοπρά­νο επι­χει­ρεί ν’ ανα­δεί­ξει η  παρά­στα­ση “Η Μαρία, Η Ζωή και η Αγά­πη της Μαρί­ας Κάλ­λας”, ένα πρω­τό­τυ­πο έργο που βασί­ζε­ται σε λέξεις και γρα­πτά της  ίδιας της Κάλ­λας. Ίδρυ­μα Θεο­χα­ρά­κη (Βασι­λίσ­σης Σοφί­ας 9 & Μέρ­λιν 1). Στις 20:30. Τιμές εισι­τη­ρί­ων:  10 έως 20 ευρώ.

Δήμος Χαϊδαρίου: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα το Σεπτέμβριο (Δωρεάν)

Πλού­σιο πρό­γραμ­μα πολι­τι­στι­κών εκδη­λώ­σε­ων διορ­γα­νώ­νει και φέτος ο Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου για το φθινόπωρο.

Όπως ανα­φέ­ρει σε σχε­τι­κό δελ­τίο Τύπου: «Απο­χαι­ρε­τά­με το καλο­καί­ρι με μου­σι­κές παρα­στά­σεις, θέα­τρο και εκδη­λώ­σεις ‑θεσμούς- για την πόλη μας όπως είναι τα “Καραϊ­σκά­κεια”.

Προ­σκα­λού­με όλους τους κατοί­κους της πόλης μας να συμ­με­τά­σχουν στις εκδη­λώ­σεις, να τις αγκα­λιά­σουν με θέρ­μη, να χαρί­σουν το πιο ζεστό τους χει­ρο­κρό­τη­μα στους καλ­λι­τέ­χνες και να διασκεδάσουν».

Το Πρό­γραμ­μα των Εκδη­λώ­σε­ων που ακολουθούν:

  • Δευ­τέ­ρα 18/9 Μου­σι­κή παρά­στα­ση με τίτλο «Αφιέ­ρω­μα στον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη» με την διε­θνούς φήμης υψί­φω­νο Σόνια Θεο­δω­ρί­δου, τον αρχι­μου­σι­κό Θεό­δω­ρο Ορφα­νί­δη, την «Orchestra Mobile» και Χορω­δία. Ανοι­κτό Θέα­τρο, 8.30 μ.μ.
  • Τετάρ­τη 20/9 Θεα­τρι­κή παρά­στα­ση από την ομά­δα «Το τρί­το κου­δού­νι» των ΤΕΙ Αθη­νών με το έργο «Ο Πλού­τος» του Αρι­στο­φά­νη. Ανοι­κτό Θέα­τρο, 8.30 μ.μ.
  • Κυρια­κή 24/9 Επε­τεια­κή εκδή­λω­ση για τη Μάχη Χαϊ­δα­ρί­ου — «Καραϊ­σκά­κεια» με τη συνερ­γα­σία του Συλ­λό­γου Θεσ­σα­λών Χαϊ­δα­ρί­ου. Πλ. Δημαρ­χεί­ου, 8.30 μ.μ.
  • Πέμ­πτη 28/9 Συναυ­λία με το νεα­νι­κό συγκρό­τη­μα «Κίτρι­να Ποδή­λα­τα». Πλ. Δημαρ­χεί­ου, 8.30 μ.μ.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Our Festival 3: Συνά­ντη­ση αλλη­λέγ­γυων καλλιτεχνών

Ευρι­πί­δειο Θέα­τρο Ρεματιάς

Θέατρο, χορός, μου­σι­κή, προ­βο­λές, performance, παι­δι­κές παραστάσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους
Από 9–19 Σεπτεμβρίου

Οι συντε­λε­στές του Our Festival 3 καλούν τους θεα­τές να ενι­σχύ­σουν την δρά­ση αλλη­λεγ­γύ­ης του δήμου Χαλαν­δρί­ου, συγκε­ντρώ­νο­ντας τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα και άλλα είδη πρώ­της ανά­γκης για το Κοι­νω­νι­κό Παντο­πω­λείο του Δήμου, το Κοι­νω­νι­κό Ιατρείο Αλλη­λεγ­γύ­ης Χαλαν­δρί­ου και για τις δομές αλλη­λεγ­γύ­ης στους πρόσφυγες.

Δευ­τέ­ρα (18/9)

19: 30 – Ερώ­των Βάλ­σα­μο του Γ. Κουλ­λιά | Θ. Παπακώστα

Μου­σι­κή Παράσταση

Οι περι­πε­τειώ­δεις εκφάν­σεις του έρω­τα ζωντα­νεύ­ουν σε έμμε­τρο κεί­με­νο γεμά­το χιού­μορ και μπό­λι­κη ερω­τι­κή διά­θε­ση… Δύο νέοι ηθο­ποιοί και δύο πεπει­ρα­μέ­νες μου­σι­κοί ενώ­νουν τις δυνά­μεις τους επί σκη­νής, ψυχα­γω­γούν και δια­σκε­δά­ζουν σε μια φρέ­σκια, ερω­τι­κή, κεφά­τη κομε­ντί με άρω­μα ελλη­νι­κού κινη­μα­το­γρά­φου και αγα­πη­μέ­να τρα­γού­δια κάθε γενιάς.

21: 00 Μεγά­λοι δρό­μοι | Παρά­στα­ση βασι­σμέ­νη σε διη­γή­μα­τα της Λένας Κιτσο­πού­λου | Terre de semis

Θέα­τρο

«Τα μεγά­λα ταξί­δια και οι μεγά­λες δια­δρο­μές συμ­βαί­νουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετρα­γω­νι­κά μέτρα. Το μυα­λό δια­νύ­ει απο­στά­σεις τρε­λές την ώρα που τα πόδια μένουν καρ­φω­μέ­να στο πάτωμα».

Μια τρε­λή ανα­ζή­τη­ση στους δρό­μους της Αθή­νας, ένα δεί­πνο, κάποιο του­μπερ­λέ­κι, ένα τηλέ­φω­νο που χτυ­πά, ένα εισι­τή­ριο που γρά­φει «σ’ αγα­πώ», ένας σάκος γεμά­τος γράμ­μα­τα, το σπί­τι στην Άνδρο, τα Μπρι­ζο­λά­κια του Τέλη, ο Γιάν­νης, η Άννα, ο Όμη­ρος, ο Αριστοτέλης.

Με ταυ­τό­χρο­νη διερ­μη­νεία στην Ελλη­νι­κή Νοη­μα­τι­κή Γλώσσα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο